Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama roczniaka;)

Napiszcie jak BAWICIE SIĘ i CZEGO UCZYCIE swoje roczne dzieci

Polecane posty

Gość mama roczniaka;)

ile czasu w ciągu dnia zajmuje Wam zabawa i nauka z dzieckiem?

Gość cały dzień bwimy się
sam bawi się rano godzinkę i wieczorem z pół godziny, śpi 2 razy w sumie około 2h dziennie, resztę dnia ktoś zajmuje się dzieckiem i wtedy rozmawiamy, chodzimy , bawimy się. Układanie piramidy, wrzucanie klocków, zbieranie zabawek do pojemnika i wyrzucanie, oglądamy książki, naśladujemy głosy zwierząt, ulubiona zabawa a kuku ale sam chowa się, lubi słuchać muzyki i tańczyć, ogólnie naśladuje co robimy np zwierzątko je z miski, podaje zabawki o które prosimy. Jak mi się przypomni to dopiszę.

Gość nikt więcej nie bawi
się z dzieckiem? Czy bawicie się i nie macie czasu pisać?

Moja ma niespełna rok ( 10mies) i bawię się z nią głównie klockami, szeleszczącymi torebkami, butelkami wypełnionymi różnymi rzeczami ( np ryżem, wodą i kulkami szklanymi, igiełkami od choinki). Turlamy się na dywanie ( z moją pomocą bo sama nie potrafi). Do tego ma 2 starsze siostry, więc się nie nudzi :)

Gość cały dzień bawimy się
a to masz z głowy zabawianie ;) Ja drugie dziecko mam w szkole, nie powiem bo czasami spojrzy na malucha jak idę wc ale poza tym nic więcej.

Niby mam, ale każdej chwilkę trzeba poświęcić. A nie zawsze mi się też chce... U mnie dziś wolne mają więc bawią się we trzy a ja się byczę przy kompie :) A Ty w co się bawisz ze swoim roczniakiem?

Gość cały dzień bawimy się
już pisałam ale teraz bawi sie z tatą, bo jestem w pracy a że jest przed świętami to luźniejszy dzień.