Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andzia7878

Seks na ból głowy?

Polecane posty

Gość Andzia7878

Wiedzieliście, że seks jest dobry na ból głowy? Ostatnio (w angorze czytałam), niemieccy neurolodzy zrobili badania, które wykazały, że osoby kochające się w czasie migreny miały ból głowy zniwelowany całkowicie lub w dużej mierze. Poszperałam po necie czy polscy lekarze ( http://www.znanylekarz.pl/neurologia ) też coś takiego badali, ale się nie dokopałam - na razie źródło tylko z inf. z gazety. No ale i tak uważam że to już coś To by znaczyło że tekst "głowa mnie boli" już nie zadziała??;)

Gość facet facet facet
może tak jest w przypadku kobiet. mnie też czaszkęorgazm roztrzaskuje jak siekierą. nigdy więcej.

Gość Seler_Naciowy
Wiadomo, że umiarkowana aktywność fizyczna sprzyjająca dotlenieniu organizmu, doświadczana w przewietrzonym pomieszczeniu, może działać tylko na korzyść... A co jeśli takie "rozsadzanie czaszki" podczas orgazmu się powtarza? Mnie się w takich sytuacjach nasila ból głowy... mam skierowanie na rezonans magnetyczny i pozwolę na to badanie wyłącznie ludziom z Helimed-u w Opolu. Drogie panie, panów też może boleć głowa i wtedy należy to sprawdzić u fachowców!

Gość ada346
a tutaj piszą, że ból jest potrzebny...a najciekawsze to, że seks może nawet ból głowy wyleczyć :) http://odkrywcy.pl/kat,111396,title,Bol-jest-potrzebny-do-zycia,wid,15488811,wiadomosc.html

Gość Seler_Naciowy
Napisali też, że ból może uszkodzić mózg, bo stres związany z odczuwanym bólem sprawia, że niektóre neurony się przeciążają i giną... Także trzeba uważać i nie lekceważyć narzekania "kochanie, boli mnie głowa"!

Gość a co mi tam!
mnie tam przestaje boleć, wiec moj facet się cieszy kiedy głowa mnie boli

Gość Filipopulka
A przy jakich objawach należy zacząć się martwić, jeśli ból głowy nie wynika z "humorków"? ;)

Umiarkowany wysiłek fizyczny jest zalecany w profilaktyce migreny. Jest wiele badań i hipotez na temat migreny.Jednak trzeba pamiętać, że jest to choroba bardzo indywidualna i to co pomaga jednej na drugą osobę może działać wręcz odwrotnie. Nie sądzę jednak, aby seks pomagał w czasie ataku migreny.

Gość calisia
Seks i ból głowy? Gdyby mój facet mi coś takiego zaproponował to chyba byłoby to ostatnie co zrobiłby w zyciu. Przy silnym bólu drażni każdy szmer, każdy odgłos i dotyk. Kto mowi inaczej ten nie wie co to ból głowy

Gość Bozena M
co tu gadac po proznicy. :) Sprawdz i opisz.

Gość mi facet nie proponuje
Ja sama prosze mojego faceta abysmy poszli do lozka kiedy boli mnie glowa- znam ten trick od dawna i dziala. Nawet jesli jak u kol. powyzej wszelkie szmery etc powoduja zwiekszenie bolu, sex zawsze go zmieejsza.

Gość ulalaaaaaaaaaaaaaaa
mnie kiedyś podczas seksu zaczęła boleć głowa, więc to chyba nie prawda, choć kiedyś o tym też słyszałam słyszałam też że podczas okresu gdy kobieta się kocha to nie leci krew! nigdy tego nie sprawdzałam i nie sprawdzę bo dla mnie dni kiedy mam okres są tylko dla mnie:)

Gość calisia
Ja nie mówię o zwykłym bólu głowy a o migrenie stwierdzonej przez lekarza. Wtedy jest się na dwa dni wyłączonym z życia i nie ma się ochoty na nic.

Różnica między zwykłym bólem głowy a migreną jest zasadnicza. Ból głowy mija w najgorszym przypadku po zażyciu proszków ogólnie dostępnych. Migrena to choroba, jak dotąd nieuleczalna, której napady leczy się lekami nowej generacji (tryptany) dostępnych na receptę.