Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy się zdecydowac

wkładka, kto ma proszę o wypowiedz

Polecane posty

Gość nie wiem czy się zdecydowac

witam was... mam 25 lat jestem po 2 porodach, niestety tabletki anty nie sa dla mnie dobrą antykoncepcją. Czy wkładka byłaby dobrym rozwiązaniem? jaki jest jej koszt i czy mi ją założą mimo młodego wieku? kiedy się ja zakłada na jak długo proszę doswiadczoe o info ;)

Ja mam wkładkę miedzianą juz trzeci raz. Pierwsza załozyłam zaraz po urodzeniou pierwszej córki. Miałam ją prawie 5 lat po czym zaczełam plamic pomiedzy okresami i lekarz Zaproponował wyjecie. Po jakims czasie załozyłam drugą, ta miałam ponad dwa latai zapragnełam byc mama znowu. Lekarz wyciagnał wkładkę i trzy miesiące pozniej byłam już w ciązy... Trzy miesiace po porodzie załozyłam kolejną. Jak dla mnie to straszna wygoda, nie czuje wkładki, partner tez nie..., nie bolało mnie zakładanie, za pierwszym razem wyciaganie było troche bolesne. To świetny srodek antykoncepcyjny- minusy- na poczatku troche sie plami i wydłuzone i obfite ale w moim przypadku bezbolesne miesiączki

Ja mam też wkładkę miedzianą-i tak samo unikam hormonów,bo kiepsko je znosze/są źle dobrane? No w każdym razie wkładkę mam od września-jak dla mnie genialna sprawa.Nic nie czuję,nie muszę pamiętać o systematyczności,no jak dla mnie rewelacja.Zakładanie jej było trochę nieprzyjemne,lekko bolał mnie brzuch.Jedyny w zasadzie minus to to, że mam boleśniejsze,obfitsze i dłuższe miesiączki.Ale wolę to, niż np.stres co miesiąc czy nie zaciążyłam. Niektórym może przeszkadzać świadomość że mają w sobie ciało obce,ja o wkładce kompletnie zapomniałam,przypominam sobie kiedy skończy się okres i czas na sprawdzenie sznurków.O cenie wkładki i założeniu nie mam pojęcia, bo zakładałam w Uk.

co to znaczy, że nie są dobrą antykoncepcją? Ze względu na zdrowie?(Wkładka też zawiera hormony.) Chyba, że ze względu na to, że trzeba je codziennie przyjmować o stałej porze to poczytaj o NuvaRing. W skrócie pierścień, który umieszczasz w pochwie na 3 tyg, przez ten czas uwalnia on hormony, które przenikają bezpośrednio do krwiobiegu, ma mniejszą dzienną dawkę uwalniania hormonów niż obecne na rynku tabletki dwu skladnikowe.

miedziane też są choć już nie tak często je się zakłada ;) A koszt to zależy od gabinetu. np. w Krakowie w jednym z gabinetów Inne zabiegi: założenie wkładki wewnątrzmacicznej Cooper T, Nova T /cena z wkładką/ - 400 zł założenie wkładki wewnątrzmacicznej Mirena /cena z wkładką/ - 1000 zł usunięcie wkładki wewnątrzmacicznej - 100 zł