Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość interesuje mnie ta kwestia

Gdzie wy mieszkacie, ze placicie opiekunkom 1000 zl i wiecej

Polecane posty

Ja mieszkam w miescie, pow. 60 tys. mieszkancow i tu za 8 godzin dziennie od pon. do sob. matki oferuja 400-450 zl/m-c albo 25 zl na dzien, oczekuja od opiekunki doswiadczenia i spedzania z dzieckiem czasu w sposob czynny (uczac tez przez zabawe). Sa tez ogloszenia, gdzie opieka ma sie odbywac w domu u opiekunki, wiec i prad swoj sie traci i wode, pieluchy sie laduje w swoj kosz, no i sowje jedzenie (bo jak nie dasz dziecku, skoro sama jesz a dzieciak sie patrzy) i to tez za 400 zl.

Gość po co Ci te
chciałabys pracowac za 400 zł??? nie sądzę, poza tym za takie pieniądze nie wzięłabym odpowiedzialności za cudze dziecko

Gość czasem sie opiekuje
bratankiem i szczerze jakby to mialby byc moj zawod, w zyciu bym nie poszla za opiekuke za ok. 500 zl., przeciez to ciezka i wykanczajaca praca. po calym dniu jest sie mega styranym ;/ a swoja droga skoro rodzice powierzaja swoje dziecko opiece za 500 zl, to niezle musi im na dziecku zalezec;/

Gość kiskakiikk
i co znalazłaś taką tanią nianie?? u mnie w miescie ok 100tys mieszkancow ceny zaczynają soe od 5/6 zł za godz i to jest tanio

Gość hmmm, Gdańsk - 1000
to jest minimum

Ale babki sie godza na takie stawki, te matki maja wymog, ze chca kobiety po 50-tce, ktrym pewnie zrobi roznice 400 zl na plusie. wiem, ze to malo, ale u mnie w miescie malo sie zarabia, najnizsza krajowa prawie wszedzie i matek nie stac na placenie wiecej.

w gdansku to wiem, ze 1000 spokojnie sie dostanie. U nas malo daja, bo sa male zarobki, czy sie idzie na kucharza, czy pomoc kuchenna, czy sprzedawce, czy sprzatanie-wszedzie daja 1600 brutto. Nie, ja nie szukam opiekunki, szukam pracy, dlatego widze i takie ogloszenia, sama chcialam sie zglosic, ale za 400 zl to malutko. Dlatego wiekszosc matek chce starsze panie 50-60 lat, ktore chca dorobic.

Gość ja tez mieszkam w duzym miesci
i pracowałam jako niania ale miałam tez swoje dziecko i brałam własnie 450 zł miesięcznie ale dziecko było u mnie a rodzice przywozili jedzenie i pieluchy i chusteczki. Ale jak opiekunka jest bez swojego dziecka to pewnie bierze więcej.

Ja mam dziecko, ktore chodzi do przedszkola i wiekszosc matek nie chce wlasnie innych kobiet z dziecmi na opiekunki. Ja teraz pracy szukam, bo polecialam przez redukcje etatow, tez jak cos znajde, bede na pare godzin kogos potrzebowac, ale dam min. 5 zl/godz. (u nas tyle sie zarabia w markecie na godzine przez agencje). Ja rozumiem, ze ludzie kasy na opiekunki nie maja, by dac w miare przystepna stawke, ale jak sobie policzylam, ze w wiekszosci ogloszen wychodzi 3 zl/godz., to sie przerazilam. Ja tyle mialam 9 lat temu w swojej pierwszej pracy w kawiarni.

Gość mnbvclkjh
mieszkam pod Warszawa, nasza niania dosteje ok 800zl za pol etatu.

Gość mnbvclkjh
mieszkam pod Warszawa, nasza niania dosteje ok 800zl za pol etatu.

Gość mirinda7up
gdańsk- 1200/m-c, TYLKO opieka nad dzieckiem

Gość baśka ***
Puławy, woj. lubelskie - 1000 zło za 8-9 godzin miesięcznie, czasem sobota pracuuąca, niedziele wolne. 1000 zł to minimum. Sąsiadka płaci niani 1200 zł. Niania gotuje też obiady dla całej rodziny.

Gość mieszkam w krakowie
mieszkam w krakowie i za 9 godzin dziennie płacę 1500zł. Tylko opieka, nie gotuje, nie sprzata, jedynie dziecku jedzienie poda/odgrzeje

Gość kot bez butów boso chodzi
1000 zł to ma być dużo? wolałabym za ten tysiak siedzieć na tyłku przy biurku, nie wycierać smarków i nie odpowiadać za jakieś przeziębienia, stłuczone kolana itd. 8 godzin codziennie to pełen etat pewnie i tak na czarno bez składek to tez tysiak to jest i tak dno

ja mieszkam na wsi, opiekunce(mojej cioci)płacę 5 zł na godzinę, średnio w miesiącu wychodzi ok 600-700zł, zależy od miesiąca i moich dni wolnych.

Gość juka_juka
w krakowie 8-10 zł za godzinę.

Nigdy nie mialam nianki do dzieci pelno etatowej, choc czasami a kilka godz czy nawet dni zostawala z dzieciakami , ale powiem tyle, ze jesli bym miala opiekunke 40/h tyg (to jest pelny etat) to wysokosc wynagrodzenia byla by zgodna z przykladaniem sie do pracy Opieka nad dzieckiem lub dziecmi to tez jest praca dosyc odpowiedzialna i nie malo kiedy stresogenna, to nie jest zwykly spacerek po parku Chcecie aby wasze dzieci byly godnie traktowane i nalezycie pilnowane? wtedy ty tez potraktuj pracownika z szacunkiem,bo ja oferty 400 zl za 5 dni w tyg po 8-10h nawet bym nie mila smialosci mailowo zlozyc, a co dopiero mowiąc w oczy :/ Az tak to beszczelna nie jestem

Gość Floria Gloria
Kraków - > Koleżanka płaci Niani 1500 pln. Jest z dzieckiem, jedym dwulatkiem, od 8 do 16, czasami 8,5 godziny. W tym może sobie oczywiscie coś zjeść, czasami wyprasuje im, chociaż o to nie proszą, ale jest troszkę nadgorliwa :-) Znajdziesz taniej, ale 1500 w krk to wcale nie jest jakoś super duzo.

Gość Floria Gloria
Toksyczna masz rację...szanujmy ludzi...wymagamy opieki zabawy, kreatywnego rozwijania..dostalam kiedys oferty od nian, bo moglam isc do pracy na 1/2 etatu. Każda pisala 10 pln za godzinę, a te bez doświadczenia, 18-20 letnie..8 zł za godzinę. Zrezygnowalam, nie zarobilabym na nianię, pewnie jeszcze bym musiala dolozyc (dojazd).

Gość baśka ***
Moja siostra mieszka i pracuje w Warszawie i jej koleżanka (dobrze zarabiająca dziewczyna) płaci studentce za opiekę nad 2- latką 2700. Moim zdaniem to przesada, tym bardziej, że niania nie gotuje, nie sprząta (no, chyba że po dziecku).

Gość podlaskie i place
800zł za 5 dni, po 8h

Gość podlaskie i place
a w Wawie rodzina placi 2500 niani, ale plus sprzątanie i drobne zakupy

Gość trd
trudno płacić 1000 i więcej jak samemu zarabia się 1200 :O

Gość Floria Gloria
któraś z osób z W-wy pisala, że placi za przedszkole bodajże 1600 ale i tak woli to od niani, bo niania zażyczylą sobie 2600- lub nawet 2700 wlasnie....nieźle....

Gość trd
a co jesli się do niego nie dostanę??? nie ma miejsc dla wszystkich dzieci przecież...

Gość Lores2004
Ja osobe do dzieci sciagnelam z Polski za granice i place 800 euro miesiecznie, mieszkanie za darmo i wyzywienie od sniadania do kolacji o 18 tez ma zagwarantowane. Ja gotuje a do sprzatania mam osobna pania 2 razy w tygodniu. Myslicie, ze to duzo czy malo?