Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama dwójki...

Nudzę się w domu....

Polecane posty

Gość Mama dwójki...

Mam super posprzątane, obiad ugotowany, porządki w każdym kącie, zrobiłam już zakupy na święta, więc jutro stoję w kuchni i przygotowuję potrawy. Mam dwójkę dzieci, a te młodsze nie daje mi usiąść nawet na chwilkę do komputera, bo zaciąga do zabawy. Wstaję o 5 rano i dzień mam przez to strasznie długi, byłam już na długim spacerze, na zakupach, u koleżanki na kawie..We wrześniu wracam do pracy, jestem chyba za mocno zorganizowana:) Może macie pomysły co można zrobić jeszcze efektywnego w domu? Może warto mój wolny czas jeszcze na coś zagospodarować z maluchem u nogi?

Gość Gffgh
Posadz nowe kwiaty w ogrodzie, skos trawe , umyj okna I wypuerz firany

Gość a może przyjdziesz do mnie
i posprzątasz coś ugotujesz bo mi się za cholerę nie chce :)

Mam tak samo. Synek roczny spi juz od 2,5godziny, posprzatane mam, na zakupach bylam. Jak sie obudzi to zabieram sie za makowiec i pasztet, do ktorego miesko juz ugotowane. Teraz nie chce halasowac robotem kuchennym. Wiec tak sobie siedze z kawka przed laptopem. Ale nie narzekam na to, ze sie nudze, w drugiej ciazy jestem to przynajmniej moge odpoczac :)

Gość jsjnx
A moze byc cos poczytala,bo za madra widac nie jestes kuchto

Gość no coz...
tylko nudne osoby sie nudza!

Gość ja tam się nie nudzę
Zrobię większość czynności z moim 1,5 rocznym synem, jak idzie spać na 2-3godz to ćwiczę max godzinę a resztę czasu poświęcam dla siebie na odpoczynek i nic nie robienie. Nasz dzień wygląda tak: Wstajemy ok 7, śniadanie mycie ubieranie Kawa plus chwila na kompie, syn w tym czasie zajmuje się sobą i bawi Potem jedziemy na zakupy lub do którejś koleżanki 2-3 razy w tyg gdzieś jedziemy a tak to sprzątamy, pranie, pieczenie ciastek i się bawimy koło 11 spacer ok godzinny gotowanie obiadu potem drzemka a ja w tym czasie zajmuje się sobą jak syn wstaje ok 16 jemy deser oglądamy trochę tv, bawimy się w między czasie kolacja potem kąpiel najpierw ja szybki prysznic potem syn idziemy spać po 21 razem W zimowe wieczory wole iść spać wcześniej z dzieckiem bo tylko się obżeram przed tv wieczorami z nudów. Nie mogę się doczekać cieplejszych dni wtedy będziemy wychodzić na plac zabaw i więcej do ogrodu, w lecie basen, grill. Też jestem zorganizowana, w domu wszystko zrobione, mam czas dla siebie i na wyjścia z dzieckiem, codziennie spacer musi być chyba że bardzo zimno lub pada. Jak wrócę do pracy pewnie już nie będzie tak kolorowo tylko wszystko na szybkiego bo przecież odejmie się te 9godz w ciągu dnia jak będę w robocie.

Gość djjdjdjdnndjjjs
A podobno siedzenie w domu to taka ciezka praca,jak widac nie skoro tak wam sie nudzi

Gość ajloviu bejbi kochanie.
robcie pisanki razem, ja juz swzystko przygotowałam. czekam az synek wstanie. ja tez juz mam bigoos ugotowany, galareta i gołabki tez, sałatke na jutro zostawaiam, a wieczorem ciasta pieke.

Gość ewkakonewkaspadlazdzrewka
zakupy zrobione, jutro jedzonko odbiorę i ciasto, bo nie robie sama:P, w domu błysk, pogoda marna az nie chce się wyjść, tylko kafe moze mnie uratować:D

Gość ja tam się nie nudzę
Dla mnie siedzenie na wychowawczym to lajcik życ nie umierać ;) siedzenie z 1-2 dzieci to żadna ciężka praca, w jakiej pracy masz czas wypić kawe i poleżeć w ciągu dnia choćby usypiając dziecko? siedzenie w domu to świetna sprawa uczyć dziecko poznawać świat itp ale nie na dłuższą mete za rok wracam do pracy ;)

Gość Mama dwójki...
Moje młodsze dziecko śpi tylko raz dziennie o to na spacerze, więc nie mam chwili oddechu, aby w czasie drzemki odpocząć i porobić coś dla siebie starsze nie śpi w ciągu dnia wcale, więc jestem zmuszona do ciągłego działania i robienia czegoś. W sumie to się trochę jeszcze pobawiłam z dziećmi i doszłam do wniosku, że zrobię porządek w zabawkach córki, mimo, że miesiąc temu robiłyśmy wiosenne wietrzenie półek. No a potem przyszedł czas na zrobienie obiadu i znowu zabawa z dziećmi. Potem przyszedł mąż, ale gdy zjadł obiad, to znowu musiał wracać do pracy, więc zostałam sama z dziećmi i się bawiliśmy. Robienie pisanek mam zaplanowane na sobotę, bo mąż chciał koniecznie zrobić je z dziećmi. Od chwili gdy jest jasno rano, moje dzieci wstają po 5, więc ja już o 8 przed odprowadzeniem córki do przedszkola, mam świetnie posprzątane mieszkanie, zmywarkę opróżnioną, pranie złożone, więc gdy wracam do domu po spacerze i zakupach, to tylko zostaje czas na wypicie kawy z sąsiadką, która też ma dzieciaczka (tylko, że ona wstaje z łóżka po 10tej i ma ciągle bałagan w domu :P)... Proszę o jeszcze jakieś pomysły gdy zamieć za oknem, a dzieci nie poszły na drzemkę. Myślę, że inne mamy też skorzystają.