Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężarna__

Praca fizyczna a wczesna ciąża

Polecane posty

Gość Ciężarna__

witam,distalam propozycje pracy na pol etatu w hotelu przy sprzataniu pokoi,moja przyszla pracodawczyni wie ze jestem w ciąży.Zgodzilam sie ale mam pewne wątpliwosci czy nic sie nie stanie,jak bede sie czuła itd..moze któras z was pracowała jako pokojówka bedąc w ciąży?Dodam ze to moja pierwsza ciąza i nie mam zielonego pojęcia ile mogę dzwigac itd:(

Gość Bądź sobą
ja unikałam dźwigania czegokolwiek, tak jak chodzenia na obcasie, pytałam ginekolog o seks w ciąży (nie była zagrożona, było wszystko super) powiedziała że powinno się wstrzymać do 10 tc ;) ja poszłam od razu na L4 (praca na produkcji), musisz dokładnie poznać zakres obowiązków, ilość pokoi ale przede wszystkim zapytać lekarza.

Generalnie jesli jestes w ciazy to ja bym sobie odpuscila wogole podejmowanie nowej pracy. chociaz w sumie z tego co wiem to po przepracowaniu 2mc z normalna umowa (nie jakas smieciowa zlecenie czy o dzielo) masz juz prawo do macierzynskiego. i w razie komplikacji 100% platnego zwolnienia lekarskiego W ciazy wogole nie powienno sie dzwigac ciezkich rzeczy, nie mowie tu o zakupach ale o ciezszych rzeczach.