Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruziczkaa

rozyczka, 3 dniowka???

Polecane posty

Gość ruziczkaa

witam Mamy! Moje dziecko od 3 dni mialo wysoka goraczke. Wczoraj rano goraczka spadla do 37.5 i pojawila sie wysypka (malutkie kropeczki ledwo wyczuwalne pod palcem) na buzi, za uszami, szyji, na brzuchu i plecach. Po poludniu Mala znow dostala goraczki 39.2. Zauwazylam, ze ma powiekszone wezly chlonne za uszami. Dzis goraczki juz nie ma, za to wysypka zaczyna tworzyc takjakby placki suchej skory. Jak rozroznic rozyczke od 3 dniowki? Dodam, ze dziecko ma 11 miesiecy

Gość mooosesa
do lekarza babo rusz dupe zwlaszcza ze za chwile swieta i bedziesz musiala jezdzic z dzieckiem po sorach jak mu sie pogorszy na co czekasz przy takiej temp???

Gość ruziczkaa
tepa babo! Na sorze bylam w poniedzialek 5 godzin! Mala byla osluchiwana, lekarka zagladala do gardla i miala badany mocz. Zauwaz, ze i przy rozyczce i 3dniowce leczy sie objawowo, wiec na jaka cholere mam ciagac dziecko po osrodkach, skoro moze zarazac?! W mojej przychodni nie ma oddziellnej poczekalni!

Gość mam dosc tej zimy juz
Bylas u lekarza w poniedzialek, dzis jest PIĄTEK wiec jesli dziecku sie nie poprawia to wypadaloby znalezc lekarza zeby dziecko zobaczył zwłaszcza przed długim weekendem, zgadzam sie z osobą wyzej. Lekarze przyjmuja tez prywatnie albo mozna zamowic wizyte domowa, słyszalas kiedys o czym takim?

Gość mooosesa
Idiotka niezla z ciebie, siedzialas z dzieckiem 5godzin na sorze zamiast zamowic lekarza do domu prywatnie? Wow, super z ciebie matka, serio.

Gość ruziczkaa
owszem, ale nie mieszkam w Polsce. Dziecko nie ma goraczki, dobrze sie czuje. Niepokoi mnie tylko wysypka.

Gość ruziczkaa
5 godzin ja badali! I zbijalismy goraczke

Gość autorko....
uważam, że na 99% trzydniówka. Wysypka - toretycznie mówi się, ze maksymalnie trwa 2-3 dni, z praktyki wiem, ze może i tydzień. Jeżeli jednak gorączka znów skoczy - skonsultuj się z lekarzem:)

Gość ruziczkaa
Dziekuje. Jak narazie od rana temperatura nie skacze, dziecko wesole.

Gość autorko....
To dobrze, to najlepszy wyznacznik.. sama najlepiej znasz wlasne dziecko i wiesz kiedy interweniowac.. Wysypka rozumiem nie swędzi?

Gość ruzickaa
nie, dziecko sie nie drapie, nie denerwuje. zachowuje sie jak przed choroba

Gość autorko....
czyli dziecko zdrowe tyle, ze w kropki :) kontroluj styuację gorączkową i ew drapanie - jak sie nic nie zadzieje to życzę miłych i Wesołych Świąt :)

Gość ruziczkaa
dziekuje i wzajemnie