Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rolas24

Mój sposób na trądzik

Polecane posty

Gość Rolas24

Witam. Od paru lat męczę się z trądzikiem na twarzy. Często stosowałem różne płyny Garniera czy peelingi, ale niestety nie pomagały. Również nie pomagałem sobie, bo miałem nieodpowiednią dietę w którą wchodziła duża ilość czekolady lub kakao mi przeszkadzało aby nie mieć trądziku. Do tego ostre przyprawy czy jakieś chipsy. Takich rzeczy trzeba unikać jak chce się pozbyć trądziku. Ostatnio od ponad miesiąca nie spożywam już żadnych batoników, ciast tortowych, lodów czekoladowych, wafelków, chipsów oraz innych rzeczy tam gdzie jest czekolada, kakao lub ostre przyprawy. Pierwsze parę dni nie były łatwe, bo trudno się było od tego oprzeć jeśli się takich rzeczy jadło bardzo często. Później jednak poszło z górki. Nie spożywam już takich rzeczy, a dodatkowo używam maści DUAC która bardzo pomaga, którą serdecznie polecam. Żel ta jest tylko na receptę. Cena to jakaś do 50zł za 15g. Można też kupić 30g, ale ta kosztuje około 80zł. Należy maść czy żel sobie rozmasować na trądzikach, najlepiej tuż przed snem. Czas powiedzieć NIE dla słodkich przyjemności i pomóc swojej twarzy Zamiast słodyczy to polecam jakieś sezamki, owoce czy biały budyń jeśli ktoś chce zapomnieć o słodkości ;p Też również powinno się nie dotykać swojej twarzy jeśli się ma nieczyste ręce. Należy często myć ręce, bo dotykając jakiegoś pilota, myszki od komputera czy klamki, a po tym dotykając swoją twarz, można przyczynić się znów do wyjścia trądziku na twarzy. Pozdrawiam i zachęcam do leczenia

Gość Skaczka123
Ja polecam epiduo, próbowałeś? I podstawa wizyta u dermatologa...

Gość gość
Mój sposób to częste wizyty u kosmetologa.

Gość gość
Epig0wno, bando spamerskich dzivvek.