Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doriajuty

Czy Wasze dzieci chodziły gdzieś przed przedszkolem?

Polecane posty

Gość doriajuty

witam, moje dziecko we wrześniu rozpocznie przygodę z przedszkolem. Zastanawiam się, ponieważ do tej pory nie był w żłobku i innych instytucjach, tylko ze mną. Ja nie pracuję, jestem w domu i niestety większość czasu spędzamy we dwoje, odwiedzamy kuzynostwo, inne dzieci, ale niezbyt często. Nie wiem, czy powinnam go może zapisać na jakieś zajęcia przygotowawcze? Sądzicie że to przydatne, potrzebne?

Gość hujekhujek
zacznij wychodzić na plac zabaw za darmo a to samo :-P

Gość doriajuty
jakby nie był zasypany sniegiem...to bardzochętnie....ale na placu nawet jak już, to i tak będę ciągle przy nim, a myślę o takich zajęciach przed-przedszkolnych, dla 2- latków. 3 latków...synek będzie miał niespełna 3 we wrześniu..boje sie troche...nie powiem ;-/

Gość Floria Gloria
a z jakiego miasta jestes? my w krakowie mamy takie zajecia w wielu instytucjach, to sa takie przed przedszkola. moze poszperaj po necie, sa np 2 razy w tygodniu po 2 / 3 godzinki. moze warto skoro syn ciagle z toba, bedzie miał lągodniejszy start...tak mysle..

Gość Moja córka będzie miała
równo 2,5 roku jak pójdzie od września do przedszkola do młodszej grupy i przez pierwszy czas (ok miesiaca) będę ją zostawiać najpierw na godzinę, potem dwie i tak wzwyż ale przez pierwszy rok tylko na pół dnia. U nas dyrektorka zaproponowała rodzicom by przez pierwsze dwa tygodnie nie zostawiali dzieci sam na sam tylko dajmy na to pobyli trochę na sali albo byli w pobliżu. Grupa u nas wynosi 21 dzieciaczków z czego dół zarezerwowany jest dla dzieci od 1-3 lat a góra dla 3-6 lat. Moja jest bardzo nieśmiała przy innych dzieciach, nie obroni się, płacze jak ją jakieś inne dziecko popchnie więc dyrektorka zasugerowała by jak tylko zacznie się robić cieplej to przebywać z nią godzinami na placu zabaw. Nie mieszkam w Pl ale myślę że najzdrowiej jest wychodzić z dzieckiem całą wiosnę i lato jak najwięcej w towarzystwo dzieci na świezym powietrzu bo kluby (u nas też są takie) to jednak w okresie zimowym bakterie i choróbska , już widziałam raz te dzieciaczki zasmarkane i choć wiem że tego się nie uniknie to wolę poczekać z takimi rzeczami aż córka pójdzie do przedszkola.