Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maleńka007

Śluz płodny tuż przed miesiączką?

Polecane posty

Gość maleńka007

A więc okres mam już dość reguralny od ok. 6 miesiecy . I dzisiaj powinnam dostać miesiączke której ni widu ni słychu ;/...W styczniu przeżyłam dużo sttresu bo bałam się że jestem w ciąży,ale okres przyszedł idealnie reguralnie i był to okres żadne plamienia,potem owulacja itd.Bałam się do 3 msc. od zdarzenia że jednak moge być i w pewnym odstępie czasowym wykonałam testy-obydwa były negatywne.I teraz się przestraszyłam ponieważ miesiączki nie ma ;c....A od tamtego zdarzenia ani razu nie było żadnego zbliżenia jedynie petting ale od TEGO NIE ZACHODZI SIĘ W CIĄŻE. Więc ciąża (mam nadzieje) jest niemożliwa. I od wczoraj wieczorem zauważyłam śluz taki jak w czasie owulacji-rozciągliwy szklisty gluciasty-przepraszam za określenie. Ale owulacja jest nie możliwa,bo już ją przebyłam...Obserwowałam śluz i ogólnie organizm,taki śluz występował u mnie 2 tyg, temu w sobote i niedziele,skok libido i 2 dni wcześniej krwawienia owulacyjne-malutkie.Może po prostu okres dopiero przyjdzie za jakieś 2 dni :C...teraz przez jakieś 2 msc-3 dostawałam np. 2 lutego i 2 marca...może trzeba czekać do tego 2 marca? A ten śluz płodny ;/??Czy to jakaś oznaka?Kurcze mam nadzieje że to nie ta ciąża :CCC

Gość to nie ciąża
taki śluz przed miesiączką najprawdopodobniej jest oznaką spadku progesteronu, więc nie pozostaje Ci nic innego jak czekanie na okres (1-2 dni). Jest też druga ewentualność - dopiero teraz będziesz mieć owulację - ale skoro obserwujesz organizm i widziałaś nawet plamienie około owulacyjne to raczej ta opcja odpada. Nie mniej nie taki śluz jest typowym dla ciąży.

Gość maleńka007
Dziękuje za odpowiedz :C...Zapomniałam napisać że takie oznaki PMS miałam już w niedziele miałam okropny humor i do dzisiaj mam twarde piersi jakby większe...do tego stres przez szkołę,ale nie jakiś straszny...;/ pobolewa mnie niby ten jajnik ale tak troche...a teraz ten śluz dalej jest taki rozciągliwy ale troche białawy. Mam nadzieje że ta miesiączka wreszcie przyjdzie! Wiem że raz mi się już tak zdarzyło ale kiedy zauważyłam go to dostałam na drugi dzień miesiączki a teraz nic :C ale jestem nawet spokojna.