Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość n1tro

problem z trądzikiem

Polecane posty

Gość n1tro

Witam kupiłem ostatnio AFRONIS ktory jest bardzo chwalony przez osoby z trądzikiem. Jednak ja stosuje go 2 dni i widze pogorszenie trądzik się nasilił proszę o pomoc, co mam zrobic w tej sytuacji odstawic ten lek ? czy zrobic przerwę...

Gość n1tro
odświeżam, proszę o pomoc

Gość lekarz pierwszego kontaktu
żeby pozbyć się trądziku trzeba oczyścić wątrobę, zmienić diete, bo w innym wypadku tradzik bedzie wracał zawsze.

Gość miałem to samo od lat
proste, pierwsze to odstaw nabiał i cukier, białą mąkę, smaruj twarz piołunem a niebawem zobaczysz poprawę.

Gość miałem to samo od lat
woda z cytryna na czczo, ssanie oleju, mikstura słoneckiego, poczytaj o odkwaszaniu organizmu, o oczyszczaniu watroby metoda Huldy clark, michała tombaka, machalowa...

Gość zbokersyyy
natka, ale nie rozumiesz ze to jest tylko maskowanie zewnetrzne a przyczyna dalej pozostaje ?????? trzeba zadziałac dieta na przyczyne powstawania bo jesli tego nie uczyni to tradzik bedzie wrcał zawsze po odstawieniu tych mazideł. Na dodatek one bardzo zle wpływaja na organizm człowieka (masci) bo przechodza do krwiobiegu i rozchodza sie po całym organizmie, wyrzadajac wiele szkód !!!! dieta, oczyszczanie watroby, zioła a nie chemia.

Gość n1tro
teraz jadę na ALOESIE pije rano i wieczorem po kieliszku, dziękuje za odpowiedzi, znacie może jeszcze jakieś sposoby na trądzik i oczyszczanie organizmu

Gość doktorowa :]
"woda z cytryna na czczo, ssanie oleju, mikstura słoneckiego, poczytaj o odkwaszaniu organizmu, o oczyszczaniu watroby metoda Huldy clark, michała tombaka, machalowa..." a do tego poczytaj o odkwaszaniu organizmu :)

Ja polecam serum 'siarkowa moc' do stosowania punktowego .Mi bardzo pomógł ,chociaż musze przyznac ,że nie mam jakiegoś strasznego problemu z trądzikiem ,nie wiem w jakim stopniu jest on u Cb. w każdym razie wypróbuj ,nie jest drogi ok10 zł w rossmann-ie

Gość drusilla
picie drożdży. picie pokrzywy, bratka.

Gość kuczlala
Wspomagając leczenie: pij dużo wody,pokrzywę,bratek,bierz suplementy diety,witaminy,zmień dietę na zdrowszą (więcej warzyw i owoców,pokarmów pełnoziarnistych,ryb, a za to mniej tłuszczy,słodyczy,przypraw szczególnie ostrych).. Jednak to tylko wspomaga leczenie.NIE WYLECZY ALE OCZYŚCI ORGANIZM. Leczenie trzeba rozpocząć przede wszystkim od wybrania się do dermatologa.Dermatolog zadecyduje jakie trzeba przeprowadzić badania (czy to będzie wymaz z krost czy sprawdzanie aktywności pasożyów czy np w przypadku pań badania hormonów) Kiedy lekarz będzie znał przyczynę dokładnie będzie mógł przygotować odpowiednią kurację biorąc pod uwagę przyczynę. I oczywiście leki przepisane przez dermatologa mają za zadanie wyrzucić z nas ,,to coś '' więc przez pierwsze tygodnie a nawet miesiące (zależy od tego jak głęboko w nas to siedzi) będzie z nas to wyłaziło a gdy już wyjdzie będziemy mieli spokój , Jeżeli będziemy odpowiednio o siebie dbać! Więc nie rzucamy po tygodniu leku, ale czekamy cierpliwie,bo to paskudztwo potrzebuje czasu , wiem coś o tym.POZDRAWIAM :)

Gość naprawde cie to cieszy?
kuczlala bzdury gadasz, tak jak wiekszosc dermatologow - jesli lek ma leczyc to leczy a nie powoduje pogorszenie. wysyp moze byc przy oczyszczaniu organizmu a nie przy packaniu gęby maściami.

Gość naprawde cie to cieszy?
z drozdzami bym uwazala. bo one karmią nam grzyby w jeitach a to grzybica jelit jest czesto przyczyna wielu chorob, takze skornych... i wymaz oraz w przypadku kobiet badania hormonalne to podstawa, i posiewy.

Gość kuczlala
Wysyp jest normalny ponieważ to wszystko musi jakoś wyjść z naszego organizmu.Ja osobiście nigdy nie użwałam tego ,,AFRONIS" nie mam pojęcia czy to maść czy lek doustny. Wziełam to za lek doustny ( przy maściach też uważam wysyp za nienaturalny).

Gość ja tez mam teraz wysyp skorny
afronis uzywalam jak mialam 13-15 lat pomagalo wtedy, pozniej juz nie ja chyba mam pasozyty bardzo mnie ,,wierci,, wiecie gdzie bylam u lekarza przepisal mi lek ktory sie stosuje raz potem za dwa tyg drugi raz wlasnie dzis na czczo wypilam sok z kapusty twarz posmaraowalam olejem arganowym i cwiczac wypocilam troche syfu

Gość n1tro
juz nie wytrzymuje .... ****a przez jakis czas bylo lepiej i od nowa taki wysypany ze nie wiem czy zedrzec skore z twarzy czy lepiej ją spalic juz po prostu kur***y dostaje

Gość Smaczka123
Jak nie pomoże to ja polecam epiduo :)

Skoro żadna dieta i smarowidła Ci nie pomagają, to warto skusić się na jakiś zabieg? Warto pójść do jakiegoś specjalisty i zasięgnąć porady. Może jakieś peelingi albo oczyszczanie? Wiem, że dr Brumer w swojej klinice takie rzeczy wykonuje, ale nie wiem skąd jesteś.

Gość Radzik321
Epi to dobry lek ale bez wizyty u dermatologa...

Gość Hannn2
ja polecam wyprobowac bardzo dobry duplement diety, o bardzo naturalnym lekkim skladzie i jestem pewna ze pomoze, mowie o tabletkach Derminax ktorym zaufalam - http://www.dermi-suple.pl/