Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie mam pomysłu... co.........

Kobiety które nie mają dzieci...

Polecane posty

Jak jest w małżeństwie, jakie są konsekwęcije nie posiadania dziecka ?

Gość ja jestem w 20 t.c.
dobrze jest jeżeli sie kochacie. My jeszcze nie planowaliśmy dziecka a ja sie zastanawiałam czy w ogóle chce miec dzieci czy to dla mnie ale wpadke zaliczyliśmy. Myśle, że puki nie przyjdzie starość to jest ok, ale później kogoś może brakować...kto was odwiedzi, kto pomoże? różnie może byc

Gość nie kazdyyyy
Jakie konsekwencje? Nie kazdy moze je miec lub stara sie latami

Gość zammmmmmmmmmia
To Twój wybór, Mam sąsiadkę = szmac....ła sie latami aż znalazła 10 lat młodszego faceta i w 2 m-ce ślub i zaraz dziecko tylko że ona nie ma instynktu zawsze on sie małą zajmuje, gotuje, sprząta. Nawet jak idą razem to on zawsze za nią. Ma dziecko bo wypada je mieć.

Ja mam 28 lat i kompletnie nie czuje instyktu.

Gość po co ci te dzieci
jw

Gość nie rozumiem sformuowania
'jakie są konsekwęcije nie posiadania dziecka ?' wyjasnij to postaram sie odpowiedziec. p.s. 33 l, w malzenstwie od 8, zwiazku 14 l. oboje nie chcemy dzieci.

Gość po co ci te dzieci
dzieci nie sa nikomu potrzebne

Wyjaśnie jak tylko wrócimy do domu, bo teraz wychodzimy do teściów. Pozdrawiam Was kochane i Wesołych Świąt.

Gość ggterros
jakie są konsekwęcije nie posiadania dziecka ? x ja pierdolę :o są takie, że nie masz dziecka, proste :o 🖐️

Gość fsafsfsa
rób karierę

Gość yr03o
nie ma ich wiele kobiet i zyja i nawet swietnie sobie radza,ja w swoim otoczeniu mam wiele bezdzietnych malzenstw z ktorymi jezdzimy w gory,na wycieczki,na rowery itp,nie narzekamy,a to jest takie glupie gadanie o starosci,ze nikt Ci nie poda szklanki wody:O w moim bloku jest pelno samotnych staruszek,ktorymi nikt sie nie interesuje a maja dzieci ktore sa albo za granica albo maja swoje zycie i rodzicow gdzies,niech kazdy zyje jak chce ,pozdrawiam

Gość Bądź sobą
Jedyną konsekwencją jest brak dzieci

Gość bjkiyuty
nie każdy może być mamą / tatą.

Gość dfhdsgfjkdf
my mamy 33, razem od 6 tez nie planujemy, świadomie, nie czuje instynktu i nie rozpływam sie nad każdym brzdącem na ulicy, nie czuje i nie chce być zmuszaną choć w tym spoleczeństwie w tej kwestii nadal jesteśmy w średniowieczu a moja kobiecość jest postrzegana tylko przez ten pryzmat ( a więc wedle innych, nie jestem prawdziwą kobietą) daruj sobie uwagi innych, masz 1 życie i zyj w zgodzie ze sobą szklanka wody, opieka , ciepło rodzinne....tak, tak historie niczym z Mody na Sukces ha ha a życie sobie...

Gość spytaj o to starsze kobiety
, ktorych raczej malo na kafe. Bo ja np w wieku lat 35 dzieci nie mialam, żadnych szczególnych konsekwencji wtedy nie było. Nie wiem, jakie byłyby, gdybym byla bezdzietna wieku lat 70 ( bo jednak urodziłam), wtedy mozna cos na ten temat z pespektywy lat powiedzieć.

Gość Myślę że pytanie nie jest
odpowiednie dla kobiet bezdzietnych bo one nie mają żadnego porównania więc nie mogą odpowiedzieć czego im brakuje bo nigdy dziecka nie miały. Myślę że póki nie ma się dziecka to nie brakuje niczego , poza tym że zegra biologiczny tyka i hormony denerwująco dają znak że można by mieć jednak jakieś uczucie do małego człowieczka ale tak jak mówię, póki się tego dziecka nie ma , nie jest się w stanie nawet wyobrazić czego mogłoby brakować.

Gość Myślę że pytanie nie jest
A jeżeli o same konsekwencje chodzi to chyba takich nie ma jeżeliby myśleć o nich w negatywnym znaczeniu, bo niby jakie mają być? To że nie będzie wnuków, czy dorosłych dzieci które odwiedzą? To nie są konswekwecje to naturalna kolej rzeczy tego że nie posiadało się własnych dzieci i tyle.

Gość Eeerrr
Mysle, ze to zalezy dlaczego sie tych dzieci nie ma, bo jesli to wlasny wybor, to konsekwencje beda inne niz jesli dzieci chce sie miec, a nie mozna. Ja osobiscie dzieci nie lubie i nie chce miec i nie wyobrazam sobie miec dzieci na wszelki wypadek, gdybym miala w wieku siedemdziesieciu lat zalowac, ze nie urodzilam dziecka 40 lat wczesniej.

Gość zgadzam sie z postem o 22.19
...