Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bądź sobą

Okres po porodzie przy tabletkach anty

Polecane posty

Mam taką sytuację, oczywiście pójdę z tym do gin, tylko jak wiadomo teraz święta i będę mogła zarejestrować się dopiero po świętach a nie wiadomo na kiedy będzie termin a więc: w czwartek skończyłam połóg w piątek byłam u gin, przepisała mi tabletki, które zaczęłam brać w ten sam dzień (Vibin) brałam je od 8 marca. Gin uprzedziła mnie, że podczas brania mogą pojawić się plamienia. 20 marca dostałam miesiączkę. Mam ją do dziś... Jest mocna, co ok 3 godziny muszę zmienić podpaskę (nawet allways na noc). Miała tak któraś z Was? Powinnam się niepokoić??

Normalne to to nie jest. możesz się nabawić anemii krwawiąc tak obficie tak długo.

na pewno mam anemie, mam całe życie, zdziwiło mnie, że po samym porodzie miałam 12,7 i mi się utrzymało do tego okresu :/ bardziej chodzi mi o to o czym to może świadczyć, może ktoś miał podobnie, wiadomo każdy przypadek inny, ale może będę mogła się pocieszyć? Dodam, że jestem po cc

Gość ale czekaj jeszcze raz
skończył Ci się połóg w jakim sensie -rozumiem ze dostałaś pierwszy okres po połogu i od tego dnia zaczełać brac tabletki tak ? teraz po ich odstawieniu dostałaś okres który sie nie konczy?

Połóg, czyli odchody połogowe skończyły się 7 marca, równo po 6 tygodniach od porodu. 8 marca byłam u gin, nie miałam miesiączki, ale nie kazała na nią czekać, ponieważ byłam po cesarce i żeby nie dopuścić do zapłodnienia. Zaczęłam je brać 8 marca. 20 dostałam miesiączkę, którą mam do dziś. 3 dni temu przestałam brać tabletki, bo się wystraszyłam, że to one spowodowały...

podkreśliłam, nie chciałam zajść w ciąże, pytałam o co innego, a skoro widać, że Twoim szczytem kultury jest łacina i wulgaryzm to współczuje braku wychowania... Po połogu seks można uprawiać, a dla Twojej wiadomości-dni płodne mogą pojawić się przed krwawieniem... Okresu nie chciałam, tylko zabezpieczenie przed ciążą, podkreśliłam, że miałam cc, więc nie MOŻNA zajść w ciążę, przez przynajmniej rok... W szpitalu mnie nie powiadomiono, że nie mogę dźwigać i dźwigałam. Więc boję się, że to również mogło spowodować krwawienie.

Gość znowu ty
tez moze bys spowodwwane dźwiganiem

Gość znowu ty
być spowodowane*

tylko po takim czasie dźwiganiem? Odkąd dowiedziałam się, że po cc nie można dźwigać, czyli po jakimś miesiącu to podnoszę tylko to co muszę.

Gość znowu ty
Mojej siostrze lekarz zabronił do pół roku nie dźwigać. Bo moze się o skończyć krwotokiem i skończyło.