Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajatakion

czy to hormony, mam się czym martwić????

Polecane posty

Gość takajatakion

Mam okres od 8 lat, zawsze był w miarę regularny, tydzień przed okresem ból podbrzusza, nabrzmiałe piersi i ból sutków. Ostatnio przed okresem nie działo się nic, żadnego bólu, napięcia, wahań nastroju. Byłam bardzo zdziwiona ale i zadowolona bo nic nie boli, nic nie dolega. Teraz mam ponad dwa tygodnie do okresu a piersi mam jakby miały wybuchnąć, sutki bolą tak, że idzie zwariować... Dlaczego tyle czasu przed okresem tak się dzieje???? Kiedyś miałam skąpą miesiączka i dług cykl, byłam kontrolnie u ginekologa to na każde moje pytanie odpowiadał, że tak się zdarza, że to nic, że zawsze było jak w zegarku, że czasami się coś zawaha, że to nic niepokojącego. Nie rozumiem jak to możliwe, że tyle lat było identyczny schemat a teraz co miesiąc to inaczej???? mam zamęczyć" swojego ginekologa żeby się mi bardziej "przyjrzał", nie pozwolić się zbyć, czy faktycznie to normalne???

kazdy cykl jest ostatni i nie uzywa się do jego określania ZAWSZE, bo to że tak było to nie znaczy że każdy będzie tak będzie :) mnie też ostatnio od połowy cyklu bolały piersi, ale poprostu tak się stało i koniec.... może zrób sobie badania hormonów jeśli coś Cię niepokoi :)

Gość takajatakion
no niby tak, ale przedtem mogłam wyliczyć co do dnia okres po tym jak reaguje moje ciało a teraz mam wszystko tak jakby "rozstrojone", lekarz mówi, że tak się zdarza, widać ma facet rację:) dzięki