Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25latkakartka

Termin porodu :)

Polecane posty

Gość 25latkakartka

ktory termin porodu jest najdokladniejszy ??? moje pierwsze usg bylo robione w 10 tygodniu i 2 dni i od tamtej pory termin mi sie nie zmienil czy to znaczy ze urodze jutro tak jak bylo planowane ??

Gość martula2402
nie ma szans na urodzenie scisle w terminie,mi termin skakal co rusz a i tak urodzilam6 dni po terminie wg miesiaczki a wg usg powinnam urodzic jakies 4 dni po porodzie.nie da sie tego przewidziec w 100% jak nie da sie ustalic dokladnego dnia zaplodnienia.termin usg to termin,który jakby to wytlumaczyc dana waga i cm dziecka przypisane sa danemu tyg ciazy i stad te obliczenia nie wiem czy rozumiez

Gość no cośty!!!!!
Wiarygodniejszy jest ten z usg, bo z OM jest umowny i jak dla cykli 28- dniowych, ale termin nie oznacza że tego dnja urodzisz:-D W sumie rozbieżność przy porodzie w terminie to jakiś miesiąc ( conajmniej) ponad 2 tyg.przed i prawie 2 tyg.po spokojnie mogą sie zdarzyc i sa porodem "w terminie". Możliwy jest też poród przedwczesny....Mało ktora rodzi w planowanym terminie...

Gość no cośty!!!!!
Nawet jak zna się date owulacji (monitoring) to przecież każda ciąża rządzi się swoimi prawami..każde dziecko inaczej dojrzewa i postanawia wyjśc;-)

A moje dziecko nie miało nic do gadania ratowali nas w 35tc i ani termin z OM ani termin z usg nie miał nic do rzeczy. Jeśli będzie się chciało urodzić 5 kilowe to urodzisz 2 tygodnie po terminie:)

Gość ja wiedziaalam kiedy
Mialam owulacje,zgadzaly sie terminy z OM,owulacji i usg w 13 tc a urodzilam 4 dni po terminie. Mimo,ze od 36 tc wszystko zapowiadalo,ze do terminu nie dotrzzymam. A i tak skonczylo sie oksy i cc wiec co ma byc to bedzie.a cykle mialam cale zycie ksiazkowe 28 dniowe.

Gość u mnie różnicy nie a było
tzn o jeden dzień różnił sie termin z 1go usg i ostaniej miesiaczki. urodzilam 4 dni po terminie z OM. niby najbardziej wiarygodny jest termin z usg przed 10tc