Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niki12

przetłuszczające się włosy

Polecane posty

Gość Niki12

czy znacie jakieś sprawdzone środki do włosów ktore zwolniły by ich przetłuszczanie się? Mam problem bo musze myć je codziennie i do tego rano, bo gdy umyje wieczorem to rano są już przetłuszczone i oklapnięte -.-

Gość Zdenerwowana0000
Mam ten sam problem. Lekarz dermatolog powiedział, że to przez zmiany hormonalnie i nic na to domowymi sposobami nie poradzę.

są w aptekach szampony do przetłuszczających się włosów, ale mi mało pomogły....też muszę je myć co dziennie....

Gość gteahtj
tez myje co dziennie i szamponami na wlosy przetluszczajace sie ,ale jest jeden sposob co moge sobie pozwolic myc glowe co 2 dzien czyli nie nakladam odzywki szampon mam teraz ziaji do wlosow przetluszczajacych sie i to pomaga.I moge wam polecic jeszcze taki trik,zeby nie myc wlosow co dziennie.Kupcie sobie suchy szampon jest w sprayu nie wiem czy jest w pl ja kupuje w uk super sprawa psikasz na wlosy czekasz minute i albo rozczesujesz szczotka albo musisz nimi wstrzasnac wiecie rekoma i wlosy wygaladaj jak umyte super sprawa

Gość Mana80
Suchy szampon to doraźne rozwiązanie, lepiej zająć się właściwą pielęgnacją włosów. Po pierwsze myć je odpowiednio dobranym szamponem (np. Biovax do włosów przetłuszczających się) w chłodnej wodzie. Nakładając odżywkę pamiętać należy o tym aby nie nakładać jej na skórę głowy tylko od połowy długości włosów. W ciągu dnia nie poprawiać ciągle włosów rękoma bo to przyśpiesza przetłuszczanie. Stosować naturalne płukanki z ziół. Unikać przegrzania skóry głowy (nie trzymać długo ręcznika na głowie po myciu, jeśli czapka to tylko bawełniana a nie sztuczna itd.)

Gość bdfhbfdh
umyj włosy w normalnym szamponie + dodaj do niego odrobinę sody i soli. Myj włosy długo. Soda spowoduje ze martwy naskórek ci zniknie, a poza tym będziesz miałą większą piane. Płucz włosy w bardzo niskiej temp. (broń boże w lodowatej!:) )