Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdenerwowana0000

Ból w prawym dole brzucha

Polecane posty

Gość Zdenerwowana0000

Witam. Od prawie 2 miesięcy boli mnie po prawej stronie w dole brzuch. Byłam z tym u lekarza jakieś 7 tyg temu, który powiedział, że jak boli mnie już ponad tydzień to nikłe są szanse, że to wyrostek. Czy może mieć racje? To mówił chirurg. Zrobiono mi zwykłe badanie krwi ( na moją prośbę), które wyszło dobrze tylko Ob lekko podwyższone miałam (13 a norma do 12), bo podczas pobierania krwi byłam przeziębiona. Także po 2 tygodniach proszenia się dostałam skierowanie na USG brzucha, które było prawidłowe. Lekarz ogólny wysłał mnie do ginekologa, który stwierdził lekką nadżerkę. Ginekolog powiedział, że od tego nie boli brzuch. Najbardziej boli mnie w okolicach pachwiny, czasem ten ból promieniuje do kolana i na plecy w okolice kręgosłupa. Jutro idę do lekarza, więc nie piszcie, że idź do lekarza, bo cały czas chodzę. Zadałam pytanie, bo nie wiem o co mam prosić lekarza, na jakie jeszcze badania. A i przepuklina, też raczej wykluczona, bo nie boli mnie podczas podnoszenia ciężkich rzeczy, ani podczas kaszlenia.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
że jak boli mnie już ponad tydzień to nikłe są szanse, że to wyrostek. >>nieprawda mnie bolało dłużej ale u Ciebei to nie wyrostek bo wtedy jedne z krwinek(nie pamietam ktore) sa powyzje normy a crp jest nawet kilkadziesiat razy wyzsze niz norma wiec po kilku dnaich ob byloby tak samo wysokie. poza tym z reguly peka albo przetsje bolec. jak ci lekarz nie powiedzial co ci jest to na forum tym bardziej nie powiedza moim zdaniem jak boli noga,brzuch i nei wiadomo co to kregoslup ma usterke. usg nerek i woreczka zolciowego ci ten chirurg zrobil ? zakladam ze tak no i ta noga to dziwna sprawa wiec pewnie kregoslup.

Gość gsdrty
Ja miałam tak przy zapaleniu pęcherza.

Gość alone?
a może wyrostek ?

Gość Zdenerwowana0000
Nie, żadnego USG, oprócz jamy brzusznej i to po tygodniowym proszeniu się. Jeśli chodzi o zapalenie pęcherza to nie odczuw jakiś problemów, podczas oddawania moczu.

no woreczek jest w jamie brzusznej. popros lekarza o usg nerek ale jak powiesz ze boli cie noga to ci pewnie nie da skierowania na usg nerek tylko zdjecie kregoslupa a na zdjeciu rtg i tak nic nie widac np. urazow w dysach wiec kolo sie zamyka. poczekaj jak ci np. kamien nerke zablokuje to bedzie wiadomo co :D to samo dotczy wyrostka bo przy problemach z kregoslupem to cie moze bolec tak samo i z 10 lat.

a teraz mi sie przypomnailo ze raz siedzialem ze znajomymi z ktorych jedna jest na specjalnosci ginekologicznej i cos drugiej tlumaczyla ze od nadzerki boli jajnik a to w dole brzucha i to też promienuje na noge ,wiec moze zapytaj innego ginekologa o zdanie albo poszukaj na forach informacji jak boli jajnik. ja tytlko w sprawie bolu wyrosktka i nerki moge cos powiedziec bolu jajnika na szczescie nigdy nie doswiadcze :D

Gość Zdenerwowana0000
Wiem, moja mama ma problemy z kręgosłupem. Ta poczekam, aż trafię na salę operacyjną, a później lekarze będą się mnie czepiać, czemu nie przyszłam z tym wcześnie. Nasi lekarze są bezcenni. :D No cóż jutro/ to znaczy dziś pójdę do lekarza i nie wyjdę bez skierowania na badania.

no najlepiej czekac az peknie,zablokuje czy sie rpzewrocisz :D tak to cie beda odsylac jeden do drugiego. pomyśł nad tymm innym ginekologiem bo z teog co widzę to jednak twoj ginekolog mogl nie miec racji http://www.google.pl/#hl=pl&output=search&sclient=psy-ab&q=b%C3%B3l+jajnika+promieniuj%C4%85cy+na+nog%C4%99&oq=b%C3%B3l+jajnika+promi&gs_l=hp.1.2.0l4.2136.6113.0.206290.17.9.0.8.8.0.152.914.6j3.9.0...0.0...1c.1.7.psy-ab.C1m0lQPNjAw&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.44442042,d.ZWU&fp=b4101af968d99866&biw=1280&bih=641

Gość Zdenerwowana0000
Nad zmianą ginekologa się zastanawiałam, bo ten mój gdy się o coś go pyta to udaje, że nie słyszy. Ok, dzięki za info sprawdzę to.

i czepiac sie nie beda, zabiegi operacyjne sa najlepiej oplacane przez nfz :D sie ciesza jak maja wiecej kasy a taki co od wizyty dostaje 15zl to mysli jak cie wypchnac najszybciej z gabinetu :D

Gość Zdenerwowana0000
Święta racja. Moją mamę tak przez 6 miesięcy odsyłali od jednego do drugiego, że teraz ma poważne problemy z zdrowiem a wystarczyłby jeden antybiotyk.

Gość gość
To może być od kręgosłupa, a ważnym elementem terapii kręgosłupa jest porządny i dobrej jakości materac. Ja używam materaca z pianki Art Medic, poleconego mi przez mojego terapeutę i faktycznie jakość wypoczynku oraz moje samopoczucie jest o niebo lepsze, a ćwiczenia wydają się być efektywniejsze niż przedtem.