Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasiłekaa

Czy moge otrzymać zasiłek w anglii nie pracując tam

Polecane posty

Gość zasiłekaa

wyobraźmy sobie sytuacje mam dość pracy w polsce więc pojechałem do wielkiej brytanii i teraz chce otrzymać za darmo zasiłek i mieszkanie i nic tam nie robić i czy jest taka możliwość. mógłby ktoś omówić w kilku krokach po kolei gdzie sie zgłosić po coś takiego.bo mówicie że anglia nie zostawia człowieka na lodzie

Gość ojojojojojjoj
Hahaha oczywiście,ze nie zostawia Cie na lodzie...deportuja Cie do kraju hihihi

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
tam zasilek na ciebei juz czeka :D od razu dzieci zabierz wyzszy dostaneisz :D

Gość Pytankoooo
Nie noo to juz przegiecie :/ Oczywiscie ze trzeba pracowac zeby pozniej w razie trudnej sytuacji cokolwiek otrzymac na czas szukania innej pracy ale.... to sa jakies groszowe pieniadze(nie pobieralam wiec nir wiem dokladnie, ale jak maz czekal na operacje i musial byc na zwolnieniu to dostawal tyle co nic) a na mieszkanie to i latami sie czeka (w zaleznosci od miejscowosci).

Gość Pytankoooo
Agonia, wiesz a ja mysle ze niektorzy naprawde mysla ze mozna miec kase za opieprzanie sie i wiekszosc tego typu postow jet calkiem na serio!

teraz chce otrzymać za darmo zasiłek i mieszkanie i nic tam nie robić i czy jest taka możliwość. ale to nie moze byc na serio:)

Gość bdlfgj ziuttttttka
Oczywiscie ze to prowo.......zaden czlowiek na poziomie nie ma takiegiego plytkiego myslenia!!!!!

A mnie sie wydaje ze aby cos dostac trzeba samemu cos dac w tym wypadku dac panstwu podatek aby potem jak jest trudniej otrzymac od tego panstwa pomoc

Gość my name is slim shady
tak zdychasz pod mostem. Na mieszkanie czeka sie miesiacami, zeby dostac zasilki musisz udowodnic, ze pracujesz, masz dzieci. To nie jest takie hop siup jak sie niektorym Polakom wydaje.

Gość nie podam niku
W anglii, wszystko daja za darmo, czekaj tylko na takich polakow ze wsi, zeby przyjechali i zajeli za darmo ich posesje. Przeceitny brytyjczyk codzinnie z rana jest tak podbudowany, ze kolejny miesiac pracuja n apodatki, ktore ida na tkaich ""wyrafinowanych" ludzi jak ty. :D

Gość onkna
co tam anglia, przyjedz do niemiec, tu oferuja ci jeszcze wiekszy luksus....tylko przyjedz heheheh

Gość ej zasilek
Czlowiek w potrzebie to ktos kto juz tam jest in potrzebuje pomocy, a nie ktos kto przyjezdza tylko po to zeby sie tej pomocy domagac 'bo jestem tu tydzien i mi sie nalezy'. Nie tak?

czlowiek w potrzebie to ktos, kto wczesniej pracowal i mieszkal w UK, a nie leniwy Polak, ktoremu sie wydaje, ze przyjedzie, powypelnia kilka papierkow i bedzie zyl jak krol.

Gość siwy dymm
Ale zawistni z was ludzie! Powiedzcie kolezance jak jest naprawde w tym raju, przeciez jasne ze zasilki czekaja na ciebie kochana. Ja ci powiem co i jak: 1. na lotnisku jak wyladujesz jest takie specjalne biuro, nawet jak nie znasz jezyka dostajesz tlumacza ktory krok po kroku Ci wyjasni dalsza procedure 2. nie masz mieszkania, zaden problem, wpisuja cie na liste oczekujacych a zanim dostaniesz mieszkanie taksowka z lotniska zawiezie cie na koszt panstwa do hotelu (zwykle to sa 4 i 5 *, no czasami zdazy sie 3 ale to zadkosc) 3. w ciagu 3 tyg powinnas dostac odpowiedz w sprawie mieszkania, do wyboru masz piekne flaty w takiej dzielnicy jak fulcham badz kensington tudziez paropokojowe rezydencje na richmond 4. dostajesz tez pomoc w formie bonow na swoje wydatki, kupony na jedzenei do waitrosa i paru restauracji oraz kupony na ubrania i kosmetyki

Gość wredniucha101
siwy dymm ma rację! a do tego nawet nie będą wymagali, żeby podjąć jakąkolwiek pracę - no bo jak wszem i wobec wiadomo pracy już praktycznie nie ma

Gość do siwy dymm
5. i jeszcze kartki na MIENSO

Gość siwy dymm
no niby nie trzeb apracowac, ale jakby nasza rodaczka jednak zapragnela sie troche zmeczyc to przeciez jest ta znana agencja " No skills great job". Nie ma co sie martwic brakiem jezyka czy kwalifikacji, w agencji pomoga Ci dostac kazda prace, chcesz byc sekretakra, ale nie wiesz nawet jak wlaczyc komputer? nie ma problemu, a moze masz zachciewajke popracowac jako manager magazynu ale obawiasz sie ze twoj angielski jest za slaby... niech cie o to glowa nie boli :) Ten kraj dba o przybyszy :)

:D

Super w tej Anglii chyba zmienie kraj bo troche bym sobie nie popracowala i pozyla , najbardziej obiecujace i kuszace sa te kartki na MIENSO :) w Szwecji tego nie ma, widac dziadoski kraj

Gość hollydollyweed
jesli jedziesz z dzieckiem masz prawo do zasilku rodzinnego child benefit ale zeby otrzymac inne zasilki musisz miec minimum godzinę pracy legalnej najnizsza krajowa 6.19 przy tej godzinie pracy otrzymasz housing benefit ktory pokryje ci rent ale za 6.19 nie porządzisz:) Aby otrzymac takie zasilki jak ESA JSA Income Support musisz przebywac na terenie Uk 3 miesiące i przez ten czas odprowadzac skladki na Nin Jesli pojedziesz tam mozesz otrzymywac zywnosc z kosciola ale jesli bedziesz korzystac z tej pomocy przez okres dluzszy niz 3 mies to cie deportuja do Polski

Gość mozesz liczyc na pomoc
UK odesle cie do Polski jako twojego kraju docelowego. Nie mozesz liczyc na zadna pomoc dopoki nie jestes przynajmniej rezydentem tego kraju. Aby byc rezydentem musisz podjac prace, uzyskac NIN. Wtedy nawet do schroniska w razie "W" cie wezma :D

Gość olek zczarnobylu
hollydollyweed ALE ONA PYTA CO MOZE BRAC JAK JEJ TU NIE MA!!!!!! wiec po kiego piszesz co by jej tutaj dali?? w dodatku nie odrazu :D:D wtf??

Gość dfranba
ale nie musisz znac niemieckiego..przeciez nie chcesz pracowac, tylko siedziec na socjalu...ktos ci zawsze pomoze wypenic ankiete;)...

Gość a ja........
Holly... Nawet zeby dostać child benefit to trzeba pracować. i nie jest tak,ze zeby dostać inne benefity to można pracować tylko godzinę wymóg jest min 16h tygodniowo. Poza tym housing benefit nie pokrywa całości wynajmu ale jakaś część (często większość ale nie całość).

Gość hollydollyweed
przykro mi ale mylisz sie... Child benefit przysluguje kazdemu dziecku w Uk ja zajmuje sie tymi sprawami pisze odwolania apelacje swoje dzialania opieram na przepisach prawnych Co do Housing Benefit przy godzinie pracy housing benefit przysluguje w pelnej wysokosci Lha U mnie 1 bed 98 f 2 bed 103 3 bed 115 kwestia znalezienia mieszkania w tej cenie ...

Gość a ja........
W takim razie życzę powodzenia w znalezieniu 3bed za f115 hahaha

Gość ojojojojojjoj
chb przysługuje każdemu dziecku jeśli któryś z rodziców pracuje!!!