Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olejkowa

olejek rycynowy? w jakich ilościach pomoże?

Polecane posty

Gość olejkowa

dziewczyny wiem że olejek wiele razy zadziałał. jestem w 39tygodniu ciąży i bardzo chcę urodzić z mężem. niestety mamy na to 3 dni:( mąż ma zaplanowana operację i nie można i też nie chcemy jej przekładać. bardzo bym chciała urodzić więc "na dniach". boję się mycia okien, wieszania firanek itp bo mimo że bardzo chce już urodzić to jednak zdrowie dziecka najważnjjesze a słyszałam że czasem to zamiast powodować poród to powoduje odklejanie łożyska. pytanie: ile wypić tego olejku i z czym żeby coś zadziałał??

Gość Olej rycynowy
To najwyzej biegunke wywola - tak sie go stosuje w szpitalach, przy powaznych zaparciach. Jakbys miala powazne zaparcie i go teraz zastosowala, to ewenualne skurcze jelit moga wzmocniccskurcze macicy, ale jesli macica nie jest gotowa, to dostaniesz co najwyzej biegunki.

Gość Olej rycynowy
Aha - dawkowanie: maly kieliszek z rana i popoludniu jest kupka - tylko ostroznie, bo dzialanie jest nagle.

Gość ja wypiłam
3 łyżki stołowe z cola, po południu tez i rano miałam juz skurcze:) ale czy one były wywołane olejkiem tego nie wiem;)