Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotartka13

CO NOC OSIKANY - POMÓZCIE!

Polecane posty

Gość kotartka13

Witajcie! Od dłuższego czasu mam problem z 13 miesięcznym synkiem. Dosłownie nie ma nocy żeby się nie osikał. Próbowałam już wszystkiego. Starannie zakładam pampersa, siusiaka" układam" na dół a on i tak budzi się w nocy mokry z jednej strony aż po paszki. Szkoda mi go bo pewnie mu jest zimno. Najgorsze jest to że pampers nie jest mocno napełniony po prostu przelewa mu sie jakoś bokiem. Nie mam już siły jestem bezradna. Kupiłam też te pampersy z rossmana 4+ i nic nie pomaga:(((( Może znacie jeszcze jakiś inny sposób aby zapobiec tej sytuacji???

Gość nie wyobrażam sobie
może już ma za mały rozmiar? zakładasz mu body?

Gość ratujmy maluchy
po prostu kupujesz za duże pampersy i jest luz bokiem, mały śpi na jednej stronie i zapewne na tej właśnie stronie przecieka.

moze za duzo mu pic na noc dajesz ? czasem dziecko nie potrzebuje tyle pic ile chce:)

Gość dziwna sytuacja :O
Spróbuj w pieluszkę wkładać pieluchę tetrową. U nas tylko to pomagało-a używałam Pampersów Active Baby,a nie pieluch BabyDream z Rossmana,które jednak są gorsze jeśli idzie o chłonność niż Pampersy.

tez mi się wydaje,że moze pampers jest za duży.A może za lużno przyklejasz te rzepy.Body tez jest przydatne,bo podtrzymuje pieluchę.

Gość kotartka13
No fakt nie zakładam mu na noc body:( A te pieluchy z rossmana mi polecili bo niby większe i lepsze ale sa też do bani. Wcześniej używałam pampersów active baby i tych zielonych i tez lipa dada też porażka bo jakies mi się za małe wydawały (krótkie) i też przepuszczały nawet w dzień. No i faktycznie daję mu na noc pić :( ale dzisiaj już nie dostanie:) Ale myślę ze to nie jest główny problem bo wcześniej nie pił mi na noc i też tak było:( Aha dodam jeszcze ze ściskam mu mocno rzepki Nie wiem normalnie płakac mi się chce:(

Gość kotartka13
jej a co myślicie o HUGGIES - super flex wcześniej czytałam ze niby dobre używałyście ich może?

Gość zonaKraka
U nas tylko Pampers Active Baby nie przeciekały, ale fakt- bodziak na noc obowiązkowo, i jeśli jeszcze jadł w nocy to przewijałam go wtedy. Falbanki dobrze wywinięte w pachwiniach. No i pieluchy za duże nic nie pomogą. Nie wiem jakie synek ma rozmiary, ale u mnie wtedy sprawdzał się rozmiar 4.

Gość jestem tu codziennie
Pampers active baby to właśnie te zielone autorko :p Używałam Huggiesów,ale nie są zbyt dobre-strasznie sztywne. Ja robiłam jak dziewczyna wyżej-wkładałam pieluchę tetrową ewentualnie wkład z mikrofibry do pieluch jednorazowych w Pampersa i wtedy nic nie wycieka. To że dziecko jest przesikane wynika z wielkości pecherza-jest już pojemny i jak przez kilka godzin się zbiera,to potem wkład pieluchy nie nadąży tego chłonąć. A tetra idealnie rozprowadzi mocz po całej pieluszce i nic nie ucieknie :) Pampersy są trochę mniejsze niż pieluchy z Rossmanna. Więc jeśli chcesz kupować większy rozmiar to właśnie powinnaś kupić Pampers 4+ a Babydreamy normalnie w rozmiarze 4.

Gość kotartka13
o sorki no tak active baby to te zielone to miałam jeszcze takie pomarańczowe chyba sleep &play to one tez do bani były :(

Gość i ja swój ślad zostawię
Też używam wkładów do pieluch wielorazowych-takie ściereczki- wkładam w pampka i nie ma przecieków. Ale już na szczęście coraz częściej budzi się z suchą pieluchą i robi rano na nocnik :-) ale też od około roku były nocne powodzie.

U mnie bylo to samo i odkrylam 2 sposoby: 1.zakladac mniejszy rozmiar pieluchy niz nosi 2.zakladac wlasciwy rozmiar starajac sie "ustawiac pieluche na brzuchu idealnie prosto tzn srodkowy obrazek na pepek i scisnac pieluche tak zeby wchodzi tylko palec miedzy pieluche a brzuszek. U mnie sie sprawdza. :)

Gość oksanjka
znam ten problem tez tak miałam w końcu przestał bo zaczął siusiac do nocnika

Gość mój synek tak miał
w lecie codziennie przesikany i chyba powodem był wzwód niemowlęcy, bo którejś nocy nie mogłam mu założyć pieluszki, bo taki miał mocny wzwód a gdy siusiak się podnosił, to dziecko się przesikiwało na szczęście mu przeszło pewnie nic nie zrobisz, dawaj tylko podkład na materac, żeby go nie zasikał

Gość kotartka13
już drugi dzień nie daję mu przed spaniem pić i jak na razie było sucho:)

Gość kotartka13
Jakiś czas utworzyłam ten topik i chciałabym się podzielić z innymi mamami które mają ten sam problem ze jest na to sposób:) Jak poradziła mi wcześniej jedna z Was pomagają w 100% wkłady do pieluszek tetrowych.Wkładam mu w pampka w poprzek i już minęło tyle czasu i ani razu się nie zmoczył. Dzięki:)

Gość EkoDamian
Jest kilka możliwości : 1) Za małe pieluchy (mocz się nie mieści) 2) Za duże pieluchy i nie przylegają odpowiednio do ciała 3) Bardzo niska jakość pieluch 4) Za dużo mu dajesz pić np. przed spaniem albo w nocy. Co do 1 to wystarczy kupić rozmiar większe Co do 2 zmniejszyć rozmiar co do 3 zmienić firmę my używamy Dada ( to biedronkowe pampersy dobrej jakości) Co do 4 podawaj mniej picia szczególnie jeśli mu dajesz w nocy a ze swojej strony mogę polecić ekologiczne pieluchy albo wielorazowe www.tree-house.pl