Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musi to na rusi a w polsce...

paszport UK i prawa.

Polecane posty

Witam serdecznie, mam do panstwa pytanie. mieszkam w Angl;i od 12 roku zycia. Uczestrzalam do szkoly gimnazjalnej , do collage'u i pracuje caly czas z kontraktami. Staram sie o Brytyjski paszport, mam juz wszystkie dokumenty ale zastanawiam sie czy musze placic ta sume 799 funtow i czy musze zdawac egzamin ? jakie mam prawo ? nie mam citizena ani resydenta. Gdzie mam sie zglosic o pomoc. Z gory bardzo dziekuje

tak o tym wiem - ale nawet jak chodzilam tutaj do szkoly panstwowej do gimnazjum ?

Gość najbrzydsze sa golfy
ja tu studiuje i też musiałabym płacić..

tak ale studia to co innego niz szkola panstwowa. ja np tez sobie moge pojechac gdzies na studia ( chodzi o to ze ty za ta szkole placisz. szkola nie jest panstwowa jak np. podstawowka czy gimnzjum. zaczelam sie tutaj uczyc jako dziecko nie od 18 roku zycia. zdawalam tutaj egzaminy w szkole GCSE's potem w collage'u A levels. ty na studiach sie tegp nie uczysz- chodzilam tutaj do szkoly tak jak dzieci w pl.

Gość bez aliasu
JEsli jestes w stanie udowodnic ze jestes w UK przez siedem lat bez opuszczania kraju na dluzej niz 3 miesiace (albo 1 miesiac, sprawdz na direct.gov bo ostatnio pare rzeczy sie zmienilo) to nie wazne czy masz resident czy nie, kwalifikujesz sie do citizenship bez egzaminu. Ale placic bedziesz, nie 799 tylko 851 - ceny poszly w gore ostatnio. I to za sama naturalizacje, za paszport placi sie dodatkowo.

za studia nie płacę-płaci mi NHS:) jak dla mnie procedura jest prosta, każdy musi płacić (sam egzamin kosztuje niewiele) zadzwoń do home office albo przejdź się do citizen advice i się dowiesz.

bez aliasu koleżanka zdawała ten ezg w marcu, w uk przebywa prawie 10l, nie musiała zdawać ang ale z wiedzy owszem..

Gość flsbhflsabfkasdbfjasd
a ja tez chodzilam tutaj do szkoly zaczelam od podstawowki potem gimnazjum i collage dzisiaj studia - legalna praca. mam na to wszystko papiery ze wszystkich szkol dali mi dokumenty ze uczestrzalam do szkol angielskich PANSTWOWYCH. Govement nie bierze pod uwage stodiow! ... dostalam paszport bez platnosci rok temu w lipcu i bez egzaminu - w kazdym badz razie nie placilam takiej supy a 200f ... wiec jezeli masz wszystkie dokumenty i podpisy smialo mozesz sie starac.

Gość jezeli masz angielskie
GCSE nie msisz przystepowac do egzaminu Life in UK, co do dokumentow to masz wyszczegolnione tj na stronie tj ktos podal wyzej