Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuczalala

DIANE 35

Polecane posty

Gość Kuczalala

Witam ciepło tych którzy jednak klikneli w ten wątek! :) Mam problem.Przyjmuję diane 35 na trądzik ( testosteron w górnej granicy normy ). Przyjełam pierwsze opakowanie (21 tabletek,wziełam pierwszy dzień po zakończeniu miesiączki) potem 7-dniowa przerwa ( w dzień 6 wystąpiła miesiączka tylko że nie taka delikatna jak zwykle ale bardzo obfita i naprawdę bolesna choć normalnie mam prawie nieodczuwalną) dziś nadal mam miesiączkę ale już (według ulotki) przyjełam 2 tabletkę drugiego opakowania. Hmm...i tu jest właśnie problem bo poprawy cery nie widzę żadnej (lepiej nawet było podczas tej przerwy) jedynie to że cera nie jest tak tłusta i włosy się jakby mniej przetłuszczają. Ale reszta na której tak mi zależy nie jest lepsza. Czy to za krótki czas przyjmowania? Czy te tabletki po prostu to nie jest to? Kiedy zauważę jakiś pozytywny skutek? CZY KTOŚ MOŻE MI POWIEDZIEĆ CO MAM DALEJ ROBIĆ? Bardzo proszę o pomoc!

Gość Kuczalala
Nikt nie umie mi pomóc? :/

Gość drusilla
a nie powiedział Ci lekarz ile masz czekać na efekty? Ja jak kiedyś brałam tabletki na trądzik na plecach (ale nie diane a normalne tabsy) to lekarka mi mówiła że efekty mogą być dopiero po pół roku. Nie wiem jak u Ciebie, ale 1 miesiąc to może być za mało. Poza tym - nie wiem jak u Diane- ale tabletki przyjmuje się w 1 dzień miesiączki, a nie po zakończeniu. U diane jest inaczej?

Gość kuczalala
Tak diane przyjmuje sie w pierwszy dzień miesiączki ale u mnie to opóźnienie wynikło z problemów właśnie z receptą (podobno to mi niezbyt zaszkodzi to opóźnienie). Chwilowo nie mam kontaktu z lekarzem więc nic nie wiem.

Gość kuczalala
Tak diane przyjmuje sie w pierwszy dzień miesiączki ale u mnie to opóźnienie wynikło z problemów właśnie z receptą (podobno to mi niezbyt zaszkodzi to opóźnienie). Chwilowo nie mam kontaktu z lekarzem więc nic nie wiem.

Gość zuidende
Przestan dziewczyno brac to swinstwo. Mieszkam w Holandii i jakies 3 tygodnie temu slyszalam publicznie podana infrmacje, ze 11 kobiet ktore zazywalo dian 35 zmarlo. Learze nie wycofali lekarstwa ale zalecaja ich mniejsze dawki.

Gość drusilla
Kilka kobiet zmarło, to fakt. Ja bym na Twoim miejscu skonsultowała się z lekarzem. Odnośnie tego jak długo masz brać i lepiej powiedz to że wzięłaś po miesiączce 1 tabletke. Ja Ci powiem od siebie. W połowie opakowania zgubiłam je. Machnęłam na to ręką, dostałam okres i myślałam że wszystko jest ok. Ale nie było. Przez 3 lata miałam okropny trądzik na plecach, rękach i dekolcie. Wszytsko to było konsekwencją przerwania tabletek w połowie dawki.

Gość drusilla
a te tabletki co zgubiłam to yasmine. czyli nie na trądzik. a to co po nich miałam to masakra. nigdy nie miałam nic na plecach, a potem wieczny wysyp.

Gość kuczlala
Postaram się dotrwać do końca 3 opakowania,zobaczę jak się w tedy będę czuła i jak to na mnie zadziała.Z lekarzem oczywiście kiedy tylko będę mogła też się skonsultuję. Mimo iż wypowiedzi nie są zbytnio podbudowujące DZIĘKUJĘ ZA OPINIE :)

Gość kuczlala
No i również jutro do DIANE dodaję IZOTEK, udało mi się zdobyć w końcu od mojego lekarza receptę i jestem wniebowzięta!!! :) Jutro zaczynam kurację izotekiem - dawka 20mg przy wadze 50 kg. Zobaczymy co z tego wyjdzie!

Gość Isab
Ja zażywam Diane 35 od roku i oprócz gromadzenia wody w organiźmie nie zaobserwowałam żadnych skutków ubocznych. Cerę mam świetną, a kiedyś moja twarz przypominała pole bitwy. Ale czytałam gdzieś że u kobiet które stosują ten lek, może wystąpić rak piersi ( http://tojefura.com/rak-piersi.html )