Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieokod

bol brzucha w ciazy? cos nie tak?

Polecane posty

Gość nieokod

jestem w 19 tygodniu ciazy. Od tygodnia po bolewa mnie brzuch, czasem jest to ostry ból a czasem lekkie skórcze. Dodam że po obu stronach na zmiane pod żebrami straszne mam kłucia w tych miejscach . Lekarz uprzedzał mnie o bólach ale czy to normalne by codziennie bolal ? Codziennie jem no-spe ale czy to nie szkodzi dziecku?

Gość ja jestem w 22 tygodniu
dzień w dzień boli mnie brzuch :o Już mam dosc. Biore nospe ale gowno daje, lekarze mowia ze wszystko jest ok, 3 razy w szpitalu leżałam i dowiedzialam sie tylko ze to normalne.

Gość takie bole to tylko
z lekarzem konsultuj....bo tu ciezko wyrokowac ja powiem z wlasnego doswiadczenia...jestem w 23tc i od ok. 2 msc mam takie bole brzucha dolem ze chodzic nie moge...i co? po wielu diangostykach i rozmowach wyszlo ze taki urok mojej ciazy. Dodam ze w okolicach pepka u gory tez mnie boli.

Gość sdfghjkjmnbvcfd
a pracujecie? Może to od roboty?

Gość nieokod
Powinnam się martwic? Normalne? tzn. że mam jesc tabletki i czekac ?

Gość takie bole to tylko
ja nie pracuje, kiedy tylko moge to leze, no ale nie mam zalecenia lezenia plackiem to przeciez nie bede gnic w łozku. No-spa faktycznie na takie bole to nie pomaga :O nawet juz nie biore bo szkoda tylko sie faszerowac. chyba to po prostu trzeba przetrwac.

Gość nieokod
Ja nie pracuje od 8 tygodnia, więc to nie z przeciążenia . W domu tez za wiele obowiazków nie mam, sprzatanie , gotowanie, pranie , to jedyny wysiłek.

Gość ból brzucha nie jest normalny
bo moze świadczyć o odklejaniu łożyska. Jestem w ciąży w 31tc i nic mnie nie boli i to jest prawidlowe. Autorko a nie masz problemów z wypróżnianiem w sumie jak ciebie boli brzuch wysoko to tam są jelita póki co bo dno macicy jest poniże pępka w 19tc.więc jeśli boli cie poniżej pępka to jest zły objaw jak powyżej to jelita póównaj sobie w którym tc gdzie jest dno macicy i znajduje sie płód a tym gdzie cie boli http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=308

Gość takie bole to tylko
nieokod - nikt Ci na to nie odopwie tak/nie bo to Ty czujesz te bole i wiesz jak do tej pory bylo. A nie mozesz zadzwonic do swojego lekarza i powiedziec o co chodzi? Moze Cie uspokoi przez tel i będzie ok. A duzo masz wysilku w dzien? pracujesz? masz stresy?

Gość nieokod
Mam 16 wizyte dopiero. lekarz uprzedził mnie ze bole sie mogą pojawić, tylko nie sądziłam , że te bole beda cały czas się utrzymywały przez tyle dni

Gość takie bole to tylko
ból brzucha nie jest normalny - nie generalizowalabym. Mnie boli ponizej pepka i z boku, chodze na wizyty co tydz i nic sie nie dzieje z łozyskiem i dzieckiem. Wiec to chyba nie regula z tymi bolami. No ale ja lekarzem nie jestem.

Gość nieokod
Do tej pory wszystkie badania wychodziły bardzo dobrze, maluszek rósł zdrowo. ten bol mam czasem nad pępkiem, czasem z prawej strony pod żebrami czasem z lewej, w sumie to kazdego dnia gdzie indziej, tylko 4 dni bol sie powtarzał tu gdzie żołądek, a teraz tak boli w połowie na lini pępka po lewej stronie

Gość takie bole to tylko
hmm to chyba to moze byc normalne. Macica rozciaga sie i podnosi sie do gory. Ale ja (panikara) zadzwonilabym do lekarza ;)

Gość a to tylko ja##
A ja jestem w 12 tc i chyba złapałam zapalenie pęcherza. Co chwilę biegam do łazienki i czuję ból przy oddawaniu moczu no i ciągły nacisk na pęcherz. Najgorsze jest to że zaczynam czuć też ból na plecach po obu stronach kręgoslupa nad krzyżem. Ogólnie to czuję się jak 80-ciolatka, z każdym ruchem czuję że coś jest nie tak, jakby mi miało wszystko wypaść ze środka... To trwa 2 dzień, wczoraj było lepiej, dziś kiepsko, jutro idę do lekarza. Miał ktoś tak?

Gość a to tylko ja##
up