Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrererwd

Drugi bardzo skąpy okres. Co jest?

Polecane posty

Gość wrererwd

Mam pytanie. Może ktoś miał podobnie. Zawsze miałam obfite miesiączki. I bolesne. Ale coś się zmieniło. 28 lutego miałam miesiączkę, która trwała 3 dni. Teraz dostałam miesiączkę 30 marca. Dziś można powiedzieć nie ma po niej już ani śladu. W nocy nie leciało ze mnie w ogóle- tylko w pierwszą noc troszeczkę, a tak to czysto. Oprócz tego wszystko podobnie- ból brzucha jak zwykle, trochę mniej może w tą miesiączkę bolały mnie piersi, w sumie to prawie w ogóle. Temperatura +37 stopni (od 37 do 37,5) Dziś zrobiłam test, ale jak na złość trafił mi się uszkodzony. Czy w ogóle jest sens go robić? trochę się nakręciłam. Muszę się wybrać do ginekologa..

Gość wrererwd
co do temperatury utrzymuje się taka od kilku dni. Prawie od tygodnia. W sumie nie wiem od kiedy taką mam, bo dowiedziałam się o niej kiedy kupiłam nowy termometr i zaczęła się zabawa nim. Działa napewno poprawnie bo inni mają temp. prawidłową.

Gość wrererwd
podnosze

Gość lekarzem nie jesten
lekarzem nie jestem, ale słyszałam, że podczas ciąży można mieć "plamienia" w czasie, kiedy powinna być miesiączka. Cóż, chyba najlepiej się wybrać do ginekologa, bo nawet jeśli to nie jest ciąża, to coś jest nie tak. Organizm w normalnych warunkach nie zmienia tak drastycznie swoich 'przyzwyczajeń' ;)

Gość wrererwd
no właśnie o to mi chodzi. Wiesz... Tamtą miesiączkę po prostu olałam. Pomyślałam że jeden cykl może być inny itd. ale teraz znowu... :/ Nie myślałabym o ciąży nawet gdyby nie ta zaskakująca temperatura, a nie jestem ani przeziębiona ani nic. Nawet nie czuję, że mam podwyższoną. Moja wada to właśnie taka, że zawsze odkładam wizyty u lekarzy :P wrrr...

Gość wrererwd
tylko ja wiem czy to były plamienia.. Raczej żywa krew, bez skrzepów-Raczej taka hm.. nie obrzydzając nikogo lepka, ciągnąca się. Ale żywo czerwona. Ale nie jakieś wielkie ilości. Oszaleć można, że ten test okazał się nie taki jak trzeba. Pokazywałam go nawet mamie swojej i też nie była w stanie ocenić czy traktować ten test jako negatywny, czy jako błędny (kreska pomiędzy C a T- ale bardziej jakby w strone C jednak przesunięta- ciezko powiedzieć)

Gość gvhuuok
hej też mam problem z okresem...okres dostałam 25 marca, był jakiś dziwny. Zazwyczaj miałam tak, że był bardzo obfity, było dużo krwi. Ten jest inny. Krew była jakby brązowa, ze skrzepami , nie było jej dużo, mogłam chodzić we wkładkach. Dzisiaj mam jeszcze takie resztki. Przed ostatnia miesiączka spóźniła mi się prawie 2 tygodnie, byłam wtedy chora, brałam antybiotyk 10 dni, ale miesiączka była normalna. Ostanie miesiączki mi się strasznie wydłużały, nawet 10 dnia miałam jeszcze takie "resztki". Dzisiaj też jeszcze mam, a to 9 dzień... Oczywiście martwi się, że jestem w ciąży, uprawiałam seks tylko raz, w 13 dniu cyklu, ale chłopak miał założoną prezerwatywę i dodatkowo nawet we mnie nie doszedł, a ja i tak się martwię :/ jestem straszną panikarą co do tego, na pewno zrobię test w tym tygodniu, myślicie, że mogę być w ciąży?? proszę powiedźcie co o tym myślicie

Gość wrererwd
up

Gość wrererwd
Ty na pewno nie jesteś :) obstawiam problemy hormonalne

temperature mierzy sie rano przed wstaniem z lozka o tej samej godzinie najlepiej w przedziale 6-9 rano - twoj ajeste nie miarodojna - zgaduje ze mierzylas ja w ciagu dnia o o wedlug mnie w ciazy nie jestes, a takie okresy sie zdarzaja

Gość wrererwd
dobrze by bylo. W sumie jakbym nawet była to nic strasznego by się nie stało i tak za 5 miesięcy wychodzę za mąż, z facetem mieszkam już ponad 2 lata i i tak planujemy zaczac staranie w przyszlym roku wiec nie byloby tragedii. Ale sęk w tym, że ja już raz poroniłam 4 lata temu. i jeszcze ważniejsze ja mam Rh- a mój narzeczony Rh+........ Więc wolałabym być pod opieką lekarza od samego początku, a nie...

Gość wrererwd
Lady Love a właśnie mierzyłam rano po wstaniu z łóżka :). Później w ciągu dnia również i była w sumie taka sama lub ciut niższa.

Gość gvhuuok
Lady Love- a jak myślisz jak jest u mnie? jeszcze dwa tygodnie przed okresem zaczęłam ćwiczyć,a jeszcze włosy mi wypadają, nawet brwi :/ myślicie że to ciąża? tak się martwi, rozstałam się z chłopakiem i jeśli to ciąża to się załamie :(

Gość wrererwd
Nie no mi również się wydaje że raczej na pewno w ciąży nie jestem, ale wykluczyć na 100% też jej jakoś nie mogę. Bo po: Pierwsze: W ciągu tych 2 miesięcy chyba tylko 2 razy kochaliśmy się bez zabezpieczenia, ale nie do końca (tak wiem, że to praktycznie żadna ochrona, ale aż tak się nie boimy i życia też ciąza nam nie zniszczy) Drugie: Schudłam 6kg- może przez to mam też inny okres niż zwykle? Trzecie: Okresowe bóle piersi znikają wraz z miesiączką

Gość wrererwd
gvhuuok U Ciebie ciąza jest niemożliwa, no bo niby jakim cudem :)? Seks z zabezpieczeniem i w dodatku z wytryskiem poza Tobą?:) Po prostu nierealne

Gość gvhuuok
wrererwd- myśle że test jest ok... jaka to firma?

Gość wrererwd
Zrób sobie badania. Albo przestań tak przeżywać stres też robi swoje - nawet pozbywa się włosów :)

Gość gvhuuok
martwie sie tylko ze może jakimś cudem na ręce to przeniosłam, ale chyba nie :( mój były chłopak dotykał mnie tylko po tyłku więc chyba nie ma możliwości... ehh... co miesiąc mam schizy, że jestem w ciąży... w tamtym miesiącu robiłam to tylko raz, wiem, że miałam dni płodne, ale kurde chyba nic tam nie wleciało... ehh

Gość wrererwd
kurcze nie pamiętam dokładnie bo test robiłam u rodziców. U siebie sama nie chciałam zrobić, poza tym mama moja była strasznie ciekawa jak taki "proces" wygląda :D Coś quixx czy jakoś tak?

Gość wrererwd
niepotrzebnie się tak przejmujesz i analizujesz :) w ciąze nie jest tak łatwo zajść ;).. Odpręż się, zrelaksuj i zadbaj o siebie przedewszystkim. A jeśli tak bardzo się stresujesz to może na przyszłość pomyśl o jakimś dodatkowym zabezpieczeniu np. tabletkach :)

Gość gvhuuok
wrererwd- robiłam ten test :D jak miesiączka mi się ostatnio spóźniała to zrobiłam na wszelki wypadek, kurcze wyrzuciłam go nie dawno... powiedziałabym Ci jak ta kreska u mnie wyglądał. przepraszam jak pisze z błędami, pisze w ciemnościach i dokładnie nie widzę klawiatury :)

w takim razie, cos musi byc nie tak, skoro masz tak wysoka temperature majac okres, mierz ja dalej - pisalas ze utrzymuje sie taka od 7 dni nie podoba mi sie to.. cos musisz robic zle, mierz ja wczesnym rankiem, bez wychodzenia z lozka, poprostu odrazu po przebudzeniu piszesz ze mierzylas jak wstalas, glupie wyjscie do ubikacji i mierzenie zaraz pozniej temperatury zwieksza ja, bo organizm sie ociepla w sensie zwieksza swoja energie Ja np w dzien okresu mam temp rano 36,3 a w ciagu dnia, moge miec i 37,7 - zalezy od tego co w tym dniu robie, czy biegam, czy siedze, czy sie ogolnie rzecz biorac ruszam o o Jesli mimo wszystko tempke mierzysz zgodnie z regulaminem i nadal jest taka wysoka, to wydaje mi sie ze albo owu Ci sie przesunela i mimo plamienia jestes w fazie lutealnej czyli tej przedokresowej, albo totalnie hormony Ci sie rozregulowaly, np progesteron ktory z dziwnych wzgledow nie spadl tylko rosnie

Gość wrererwd
haha ja tak samo w ciemnościach siedzę :D jedynie światło z lapka :) nie chce mi się podchodzić do pstryczka na światło :P ale ja już przyzwyczajona to jakos mi idzie w miarę pisanie ;). Mam przyjaciółkę, która podobnie jak Ty często się martwi czy aby nie jest w ciąży. NAwet jeśli nie miałaby jak w nią zajść. Straciła już kupę forsy na testy ;)

Gość wrererwd
Lady Love Oki dzięki za podpowiedź. Zobaczymy jak jutro. Wprawdzie już praktycznie okresu nie mam. Mam nadzieję, że może poprostu taki mi się cykl jeden za drugim trafił i już ;) Boję się trochę, że mam torbiel. Już jakiś rok temu miałam 5cm ale zniknęła całkowicie- tylko wtedy w ogóle okres mi zaniknął, pojawił się dopiero kiedy torbiel się wchłonęła

tak czy siak musisz to zglosic lekarzowi, taka tempka w 1 fazie cyklu nie jest normalna - oznacza problem

Gość wrererwd
No nic. Chyba najprościej będzie pójśc do swojej ginekolożki się pokazać ;). Planowałam wizytę dopiero we wrześniu, no ale cóż zdrowie najważniejsze ;). A teraz uciekam do wyrka bo "mężulek" wyszedł sobie na piwko ze znajomymi, a ja zostałam w domu udając baaaardzo zmęczoną :P. Lepiej żeby się nie skapnął, że udawałam, bo będzie mi to wypominał do końca życia haha :)

Gość gvhuuok
mi też już chyba przeszło- najwyższy czas (9 dni) ;/ ide spać, zaglądne tu jutro, pisz co u Ciebie :) dobranoc!

Gość wrererwd
a może faktycznie jestem trochę przeziębiona i mam taką temperaturę? Ja ogólnie jestem bardzo twarda i źle się czuję dopiero przy anginie :P.. Mama chora prawie zapalenie oskrzeli dostała, babcia tak samo, a ostatnie parę dni (przygotowania świąteczne itd) spędzałam długo z nimi, może coś załapałam.