Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 66748467667849

Paranoja?

Polecane posty

Gość 66748467667849

Witam, jakiś czas temu profilaktycznie zaczęłam uciskać sobie okolice podbrzusza i jakieś 2-3 cm na prawo od pępka wyczułam niewielkie poziome zgrubienie. Jest raczej miękkie, nie daje się przesuwać palcem. Nie odczuwam żadnych dolegliwości związanych z tym, nie boli mnie nawet jak to lekko uciskam. Zaniepokoiło mnie to ponieważ wydaje mi się, że z drugiej strony pępka nie mam czegoś takiego. Dodam, że 3 miesiące temu miałam robione usg u ginekologa i wszystko było w jak najlepszym porządku. Zastanawiam się czy to sprawa na wizytę u ginekologa czy po prostu mam paranoję i na siłę szukam sobie chorób, a zgrubienie wynika z pofalowanej faktury tamtych okolic..z góry dziękuję o opinie

w tym miejscu to z pewnością nie jajniki. idź do lekarza ogólnego niech Cię omaca - bo to może być guzek na jelitach.

Gość 66748467667849
Taaa.. poszłam do internisty, omacał, stwierdził, że wymyślam i nie ma się czym martwić bo ciało nie jest symetryczne.. a ja mam wrażenie, że on nawet tego do końca nie znalazł..

Gość carmencarmen
to idz gdzieś prywatnie na usg jamy brzusznej, będziesz pewna

Gość 66748467667849
carmencarmen, rodzice mnie wyśmieją.. nic mnie to nie boli nawet, nawet tego nie czuję, po prostu to jest pod palcami jak mocniej wcisnę i poruszam. Zastanawiam się też czy to oby na pewno jest w jamie brzusznej czy w okolicach narządów rozrodczych. Trochę mi już przeszła ta paranoja, ale jakiś tam zalążek niepokoju został..

Gość carmencarmen
ile masz lat? podejrzewam że jakieś tam pieniądze odłożone masz. Nie pytaj rodziców o zgodę. Idź i już. Lekarzowi robiącemu usg też nie musisz nic tłumaczyć, powiedz że chcesz usg jamy brzusznej i już.

Gość 66748467667849
Mam 20 lat i bardzo paranoiczne usposobienie :)