Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Długowłosaaa

Co myślicie o rozpuszczonych włosach do ślubu?

Polecane posty

Gość Długowłosaaa

Czytałam że rozpuszczone włosy dawniej oznaczaly dziewictwo panny młodej. Myślę że duzo ładniej wyglądam w rozpuszczonych niż jakos upietych :-)

Gość Długowłosaaa
Nawet ładne ale nie do mojego kształtu twarzy :/ Mam taka kwadratowo-okrągłą.

Gość wszystko pięknie ale jak
sprawisz, że włosy będą wyglądały świeżo, naturalnie i gładko po wielu godzinach?? W międzyczasie będzie wiatr, przytulanki i uściski życzeniowe, emocje = pot, zmiany temperatury,tańce, ruch... Wiele razy widziałam takie "naturalne", obdarzone ładnymi, gęstymi Panny Młode - tyle, że po kilku godzinach ich fryzura to nie była naturalna fala świeżych włosów, tylko posklejane potem i resztkami pianki/lakieru, nieestetyczne, pozlepiane strąki :( Chyba, że zamierzasz co kilkadziesiąt minut wychodzić gdzieś w dyskretne miejsce i czesać sie?? Głądka, prosta, rozpuszczona fryzura ma szansę przetrwać tylko wtedy, gdy przewidujesz przyjęcie bez tańców. Nawet pieczołowicie wyprostowane prostownica włosy czy Bóg-wie-jak-utrwalone loki po kilku godzinach mogą wyglądać naprawdę żałośnie :( i przede wszystkich - niechlujnie, nieświeżo. I dlatego kok jest dużo "bezpieczniejszym" uczesaniem - wcale nie muszą być to posklejane lakierem na beton loczki-owieczki przetykane sztucznymi różyczkami, popularne w latach 80-tych...

Gość nie bede miala welonu
ja bym sie chyba tez zle czula w koku

Gość prosta i eleganckaaaaaa
Ja idę w rozpuszczonych, delikatnie pofalowanych włosach. Stawiam na naturalność. A to, że się potargam - trudno. Zresztą nie wiem jak trzeba trząść włosami, żeby były przepocone i nie wiadomo jak potargane.

Gość paplitos
Zależy jak Ci się układają, sama wolałam rozpuszczone, tym bardziej że mam gęste, jeśli je upnę muszę to robić solidnie, i po dłuższym czasie po prostu boli mnie głowa, więc na ślub obcięłam- miałam schludnego pazia, włosy mam ładne, zdrowe i do twarzy mi w takich. Ale żadne prostowanie nie utrzymałoby się długo na moich długich włosach, wystarczy trochę wilogoci w powietrzu, lekki deszcz (a tego nie przewidzę) i zaczynają falować, na górze trzymają się lepiej. Najlepiej przetestuj wcześniej, jeśli rozpuszczone wyprostowane się utrzymają długo i będą ładnie wyglądały, to się nie przejmuj tylko tak idź,

rozpuszczone włosy wyglądają pięknie i subtelnie, ale w kościele... później na weselu (loki się rozprostowują) i taka Panna Młoda w tej całej pięknej otoczce wygląda jakby się nie uczesała, zależy też jakie masz włosy, czy planujesz je pofalować czy mieć wyprostowane. myślę, że dużo wygodniej jest spiąć włosy, chociażby w luźne upięcie http://whiteday.pl/pin/d79c6256b9bdac53a55801a066b70da3 jak nie lubisz sztampowych koków.

Gość dryjchooj56
ja mam długie proste z natury włosy. najczęściej noszę je proste lub lekko pofalowane i nawet po całonocnej imprezie w tłocznym klubie z niedziałającą klimą wyglądam tak jak przyszłam. oceniacie po sobie- jak macie trudne włosy, które się puszą, przetłuszczają itd, to rzeczywiście jest to zły wybór, ale każda chyba wie sama jak jej włosy będą wyglądać rozpuszczone. jak ktoś dobrze wyglada i lubi sie w takiej fryzurze, to jest to lepszy wybór niż upięcie, które nie pasuje do twarzy i wygląda jakby dziewczyna pierwszy raz w życiu miała koka na głowie.