Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysoka jedna

kamienica nerkowa

Polecane posty

Gość wysoka jedna

ktos ma? myslalam ze umre,normalnie jak porod podejrzewam kamienice...czy to tak boli?

Gość Kultura jestem
Opisz jak bolało

Gość ja mam, tylko teraz
od paru lat (odpukac) nie mialam atakow. Co do bolow...to myslalam ze zejde. Lekarze mi mowili ze jak znam bol przy kamicy to juz wiem jak porod boli. Rodze za pare msc to sie przekonam czy mieli racje.

Gość kbk
Ja jestem zdrow ale ta kamienica to bardzo ciekawy temat

Gość wysoka jedna
ok urodzilam 4 dzieci ale ten bol byl jeszcze gorszy to bylo w sobote wieczorem...nic mi wczesniej nie dolegalo...nagle straszny ucisk pod zebrami z obu stron,nie moglam zlapac powietrza...bol byl ciagly narastajacy po 5 min przeszedl w okolice nerek i dolna czesc plecow...nie moglam znalezsc pozycji...zadna nie przynosila ulgi...kleczalam i blagalam wszystkich o pomoc zeby mnie ratowali :P (teraz sie z tego smieje) ale wtedy myslalam ze umieram...poty...niepokoj i placz MASAKRA!!! wzielam nospe i 3 paracetamole...po 30 min przeszlo trzeslam sie jeszcze godzine po tym dzis jest 3 dzien a ja czuje nerki i lekki bol w dole plecow b ylam u lekarza..nie mam infekcji(badanie na pasku) kaza czekac..... nie przezyje takiego drugiego ataku ;(

Gość kbk
Kamienica to taki dom Rodzący dom - to niezwykle

Gość wysoka jedna
aaa i jeszcze od kilku miesiecy czesto mam mdlosci i odbija mi sie powietrzem :(

Gość kamicasamivca
kamica a nie kamienica haha

Gość kbk
No sorry za żart,współczuję bólu ale Ty potrafisz mnie rozbawic, nawet kamienicą

Gość ja mam, tylko teraz
też zobaczylam teraz ze napisalas kamienica ;) a nie kamica. Z tego co opisujesz to moze byc to wlasnie. Dokladnie mialam to samo, takie bole, nie wiadomo co robic, czy chodzic czy stac, czy lezec. Ciezko sie oddycha, bol z tylu plecow, mi jeszcze promieniowal do przodu brzucha. radze jak najszybciej wybrac sie do lekarza.

Gość wysoka jedna
czy ktos mial KAMICE?? jakie sa tego objawy?

Gość wysoka jedna
bylam u lekarza,nawet dwoch z racji tego ze atak mialam tylko raz kaza czekac... brzuch miekki ,mocz zbadali na szybko na pasku ..infekcji nie ma a ja nadal niewiem co to bylo..

Gość ja mam, tylko teraz
hmmm rozumiem. a bylas u internisty czy urologa? dobrze by bylo wykonac usg w tym wypadku, ale pewnie lekarze wola czekac. Moze to taki jednorazowy wybryk nerek mialas - czego Ci zycze. A nastepny atak przezyjesz ;) ja pare takich przezylam. Do tego pare pobytow w szpitalu, zabiegow itp. Nie jest to mile ale...

Gość wysoka jedna
ojej to mnie nie pocieszylas od tego ataku caly czas bola mnie plecy..na samym dole czy mialas usuwane te kamienie? czy same wyszly?

Gość duska234
wspolczuje

Gość zrób sobie zdjęcie
przeglądowe jamy brzusznej( koszt jakies 35 zł) i bedziesz wiedzieć czy to kamień. Ale dziwne, że ci nie zlecili usg. To proste badanie.

Gość wysoka jedna
w jakim czasie mialas te ataki? i jak one wygladaly? bolaly cie plecy?

Gość Kamica od 10lat
Bardzo dziwne, że Ci usg nie zrobili, żeby zobaczyć czy masz te kamienie. Na bank kamica. Idź czym prędzej na usg nerek, jamy b. Nie jest drogie. Mam pytanie ile ważysz i ile masz wzrostu? Jak się odzywiasz? Nie nadużywasz białka? Ile pijesz wody dziennie?

Gość Kamica od 10lat
Niektórzy ludzie mają predyspozycje do kamieni. Czasem może być to jeden, dwa ataki przez całe życie. A czasem ataki można mieć bardzo często jeśli się nie stosuje diety i prowadzi zdrowego trybu życia.

Gość wysoka jedna
mam 176 wzrostu i waga 87 kg jestem na diecie od stycznia schudlam ponad 8 kg uwazam co jem ale wlasnie w siwta pozwolilam sobie na 3 lyzki bigosu i po okolo godziny dostalam atak moze to byla ta przyczna...niewiem...bardzo sie martwie czytam duzo i niewiem jak rozroznic kamica nerkowa a kamica w woreczku zolcziowym objawy sa bardzo podobne a mnie nie boli brzuch a dolna czesc plecow pobolewa..przy ataku tez bolalo najbardziej w plecach

Gość Kamica od 10lat
Jeśli jesteś na diecie, to uważaj na nadmiar białka - może nieźle załatwić nerki.

Gość mnie bola tez nerki
juz od miesiaca

Gość wellla
Ja jestem po ECPW (04.04.2013) z protezowaniem dróg żółciowych, w piątek mam mieć wyznaczony termin zabiegu, trochę się boję tego wszystkiego. Nigdy nie bolał mnie brzuch, jak trafiłam na izbę przyjęć do szpitala to też nie był to ból, a raczej takie gniecenie - spać po prostu nie mogłam Stwierdzili zapalenie trzustki + kamicę w przewodzie + woreczek. Dla mnie to jak za dużo na raz. No kurczę, boję się. Czeka mnie operacja woreczka, a później jeszcze usunięcie tych protez z przewodów Nie wierzę, że kamienie się rozpuszczą, chociaż chciałabym bardzo Na dodatek obejrzałam sobie operację tego woreczka Nie ważne, że przez cały film miałam zamknięte oczy Ktoś to przeżył? ECPW z protezowaniem + woreczek + usunięcie protez?

Gość wellla
nie mam co prawda kamicy nerkowej, ale może ktoś jest po usunięciu woreczka ..

Gość asaSAmamkamice1
ja mama kamicę... zaczelo sie miesiac temu od strasznego bolu(atak kolki nerkowej) bol jak do porodu bole krzyzowe, z tylu plecow, mdlosci, pot na czole myslalam, ze umre z bolu. Bylam u urologa zrobil usg i wyszlo, ze w lewej nerce mam male kamienie o ostrych krawedziach tzw piasek nerkowy, Mam leki bede je przyjmowala dosyc dlugo ale na szczescie obedzie sie bez laparoskopii ani tym podobne. Aby zdiagnozowac kamice musi byc usg zrobione nerek,lekarz musi sprawdzic czy nie ma zastoju w nerce itp

Gość xxmonikaxx
ja miałam kamicę. kamienie były drobne, także udało mi się ich pozbyć za pomocą leków. brałam tabletki nefrotabs. muszę przyznać, że naprawdę zadziałały. polecam zapytać o nie lekarza ;)

Gość gość
idiotko, autorka pytała o kamienicę! :o