Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nochybaniexde

2 miesieczne dziecko

Polecane posty

Gość nochybaniexde

Witam. Mam 2 miesięczną córeczkę która potrafi cały dzień nie spać no może z 10 minut ale za to w nocy obudzi gdzies o 2-3 a potem o 6 jak jest u was ?

Moja córcia skończyła dzisiaj dwa miesiące i też mało mi śpi w dzień, śpi sobie po 10-15 minut i koniec.. kąpie ją około 20 i śpi mi do północy, później wstaje około 3-4 i śpi do 9 :)

Gość nochybaniexde
a karmisz piersia ?

Gość violka fiolka
moja córka miała tak samo na szczescie to z czasem mija:))

Tak karmię piersią, ona mi zasypia na rączkach i śpi wtedy ładnie, ale jak ją odłożę do wózka lub łóżeczka to chwila i już po spaniu...

Gość nochybaniexde
no ja właśnie mam tak samo , przy piersi ładnie spi a jak ja odłoże to natychmiast sie budzi.

Gość mamusiaAgula
kochana, jeszcze trochę - moje dziecko teraz od jakiegoś pół roku a ma 20 ms zaczęło ładnie spać w dzień .... po 2-3 godz ...a wczesniej , ucinała sobie 10-15 min drzemki, max to było 30 minut 2 razy dziennie !!!

Gość nochybaniexde
właśnie dzisiaj dziwo długo śpi jak zasnęła po 11 tak obudziła się po 13 troszkę zjadła i dalej coś tam przysypia .

Gość mamusiaAgula
na to nie ma reguły .... nie ma czy się najadła i dobrze śpi, a może za dużo zjadla i nie śpi, ma mokro - sucho - dzieci tak mają ..... potem im się dopiero reguluje czas snu , to jeszcze zalezy od dziecka, bo niektóre od urodzenia są śpioszkami ! Odpoczywaj jak najwięcej kiedy się da, i tyle !

Gość nochybaniexde
no właśnie kiedy tylko śpi to odpoczywam troszkę ale w miedzy czasie muszę posprzątać obiad ugotować itd. mam nadzieje że malutka zacznie wiecej spać bo czasu mi brak hehe.

Gość mamusiaAgula
staraj się jak najwięcej robić jak nie spi, a jak tylko się położy to sama się kładź, bo ja Ci mówię, długo tak nie pociągniesz .... wiem z doświadczenia ;-))

Gość nochybaniexde
no i chyba tak bede robic. W pierwszym miesiacu ciagle spała tylko na jedzenie sie budziła i wtedy miałam czas na wszystko :) ale nie oszukujmy sie im dziecko wieksze tym mniej spi tak jak teraz

Gość mamusiaAgula
Ja chciałam być perfekcyjną panią domu, żeby był obiadek, posprzątane , dziecko zadwolone ...ja pachnąca i piękna ...nie da się przy dziecku które śpi ŁĄCZNIE godzinę w ciągu dnia ... lepiej troszkę odpuścić niż samemu paść na twarz . Jeżeli chodzi o długośc snu, to tak jak pisałam gdy moja mała 9-10, przerzuciła się na dwie drzemki ok 40 minut - to już trochę lepiek , a od ok 12-13 ms ma już tylko jedną 2-3 godz

Gość mamusiaAgula
jeszcze żeby to była godzina ciągiem- a nie takie cykanie po 10-15 minut - doskonale Cie rozumiem ;-))

Gość nochybaniexde
ja czasami odpuszczam sprzatania i czekam az mój facet przyjdzie z pracy to wtedy zajmie sie małą a ja wtedy zrobie swoje :P