Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ademata

ILE EMERYTURY MA EMERYTOWANY POLICJANT?wie ktos?

Polecane posty

Gość ademata

odszedl na emeryture 15 lat temu w stopniu majora.czy ktos sie orientuje????

Gość akta
Powiem tak, dziś juz nawet majora nie ma... A to że odeszdł 15 lat temu to nic nie znaczy, podaj ile miał lat służby... Ale ogólnie to niedawno jeszcze było tak ze na emere przechodziło sie po 15latach słuzby, teraz juz po 25 po nowych zmianach. I np. mój znajomy miał 21lat służby, poszedł na emere w zeszłym roku, był dzielnociowym i ma 2100 na ręke emery. A obliczana była tak że ustala się średnią pensje z okresu kilku ostatnich lat ze służby i gdy masz 15lat służby to emerytura wynosi 40% ostatniej pensji (tej uśrednionej), za każdy kolejny rok służby dostaje sie dodatkowe 3%. Mój znajomy miał 21lat więc miał 40%(za 15lat)+21%(7lat*3%) co daje razem 61% On zarabiał przed pójsciem na emere 3400 więc Emerutyry ma 61% z 3400zł czyli 2074 na ręke. Ja póki co mam jeszcze 5 lat do emery, bo jeszcze jestem na starych zasadach. Dziś ci nowi co przychodzą muszą pracowac 25lat i po 25latach będą mieli emeryture w wysokosci 55% ostatniej pensji

Gość ademata
ze 25 lat mial na pewno.tyle ze byl jakis czas w sb.cos tam mu zabrali.jak to dzila,bo nie pojmuje.chodzi o mojego ojca.

Gość ademata
on byl w szczytnie w szkole oficerskiej i potem od razu do pracy poszedl.odszedl na emeryture jak mial 50 lat

Gość nicajka
dodam: w dorobku emerytura i niemałe sfiksowanie