Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghnchffnhc

Grozi mi utrata wzroku! Muszę się wygadać...

Polecane posty

Gość nie badz smieszna
przede wszyskim kazdy kto ma wade wzroku powinien wrecz zrec kwasy omega i tabletki z luteina i wyciagiem np z borowki borowka dziala ochronnie i wzmacnia naczynia krwionosne do tego nawilzac oczy najlepiej krople haybak

Gość nie badz smieszna
duzo witamin a jak wykryja jaskre stale brac leki, biegac na wizyty ,staly kontakt z lekarzem, to jest najwazniejsze

Gość ghnchffnhc
A czy jeśli diagnoza się potwierdzi to przy tej chorobie można urodzić dziecko, czy wiąże się to z jakimiś komplikacjami?

Gość wweewerr
chora a ta o dziecku :]

Gość ghnchffnhc
I co z pracą, czy można normalnie pracować czy chorując na to schorzenie dla zusu staje się osobą niepełnosprawną jak to jest?

Gość nie badz smieszna
przy kazdej wadzie wzroku wskazany jest basen-obniza cisnienie,super wplywa na zdrowie plywanie polecane jest krotkowidzom ,tylko na oczy dobre okulary ! ja przy mojej wadzie zdecyduje sie na cesarke, przy jaskrze tym bardziej bym sie zdecydowala

Gość gbfbngngf
ktos tam wyzej napisal ze najmocniejszym czynnikiem ryzyka jaskry jest wystapienie tej choroby w rodzinie chcesz zeby twoje dziecko/wnuk/prawnuk tez mialo jaskre?

Gość ghnchffnhc
chodzi mi o przyszłość to chyba normalne że o tym myśle :)

Gość nie badz smieszna
sama jaskra nie czyni cie w oczach zusu osoba niepelnosprawna jaskre sie leczy i mozna pracowac z jaskra, wiadomo ze nie przy komputerze 8 godzin ani przy dzwiganiu

Gość nie badz smieszna
a czemu ma nie rodzic dzieci? kobiety z cukrzyca tez powinny miec zakaz?

Gość ghnchffnhc
Ale dziecko nie musi mieć tej choroby, pozatym czy to że " być może"( bo jeszcze nie ma pewności) jestem chora wyklucza mnie z normalnego życia? Chciałabym normalnie żyć, pracować urodzić dziecko.

Gość nie badz smieszna
samo badanie cisnienia oka nie wystarczy wiele osob ma dobre cisnienie a jaskra im podstepnie niszczy wzrok! badanie dna oka, ocena tarczy!

Gość ghnchffnhc
Dziękuje wam za wsparcie, bardzo mi pomogliście

Gość ble fe fuj
jaskra to co innego niż wada wzroku!!!!! jaskrę mozna leczyć, ale czasami trzeba zoperowac, robi sie nawet naciecia na teczówce na godzinie 12. zależy czy jakra jest zamkniętego czy otwartego kąta przesączania. przy dużej krótkowzroczności czyli minusach, jest ryzyko odklejenia siatkówki, a przy jaskrze uszkadza sie nerw wzorkowy. i to i to przejebane. niby są zabiegi, ale ostrośc wzroku i tak słaba. jak już totalnie oślepniesz, to będziesz załowała, ze nie wziełaś nawet jakiejs pożyczki i ze nie leczyłaś sie prywatnie. skad jesteś?

Gość gbfbngngf
nie badz smieszna - niechcialbym miec cukrzycy typu 1.dodam ze choroby bardziej sie dziedzicza po matce niz po ojcu co nieznaczy ze matka napewno przekaze chorobe i na odwrot

Gość gość
Z takim przypadkiem najlepiej udać się do dr Agnieszki Mielnik-Mierzwińskiej, posiada bardzo duże doświadczenie. U mnie uratowała wzrok poprzez operację laserem, który jest skuteczny a został wykonany w Ośrodku Chirurgi Oka.