Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula961331383

Położnictwo. POMOCY!

Polecane posty

Gość paula961331383

Witam. Jestem uczennicą pewnego liceum i obecnie jestem w trzeciej klasie, także przygotowuję się do matury. Mam zamiar studiować położnictwo na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu (Piastów Śląskich). Problem w tym, że do końca nie orientuję się odnośnie rekrutacji. Wiem, że liczy się matura z tych obowiązkowych przedmiotów + matura z biologii na poziomie podstawowym. Ja zdeklarowałam zdawanie matury z biologii na rozszerzeniu. Czy otrzymam z racji tego jakieś dodatkowe punkty podczas rekrutacji na tej uczelni? Moja przewidziana ocena z biologii to 3. Czy ta ocena także ma wpływ na rekrutację? Czy w ogóle oceny z polskiego, matematyki i języka obcego będą miały wpływ na rekrutację w tym kierunku? Bardzo proszę o odpowiedź, jeśli ktoś się w tym orientuje.

Gość paula961331383
A orientuje sie ktoś odnośnie UM we Wrocławiu?

jestem z wroclawia i z tego co wiem, to rozszerzenie sie liczy bardziej niz podstawa, rowniez zdawalam nowa mature; tyle, ze moje kolezanki na am na rozne kierunki musialy jeszcze zdac chemie i fizyke,wiec nie wiem... a swiadectwo sie nie liczy, tzn oceny ze swiadectwa, to tylko papier, ze ukonczylas szkole srednia...