Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margolka123

Wiarygodność testu płytkowego, a prawdopodobieństwo ciąży.

Polecane posty

Gość margolka123

Witam, niedługo mam 21 lat, w sierpniu ub.r. odstawiłam tabl.anty., które brałam prawie 2 lata, więc dopiero od października mam w miarę 'regularne miesiączki, tj. 24.10, 22.11, 20.12, 18.01, 14.02. Natomiast 10.03 (najprawdopodobniej były to najlepsze dni niepłodne) współżyłam z chłopakiem, bez wytrysku we mnie i z prezerwatywą, która... pękła, ale nie wiemy w którym momencie (bynajmniej albo pod koniec, albo już podczas wytrysku - na zewnątrz). Mamy 03.04, a okresu brak - objawów zapowiadających go również. 17.03 z rana zrobiłam swój pierwszy w życiu ciążowy test, płytkowy Easy View - 2 kropelkowy, który wyszedł pusty=nieważny, może za wcześnie? 24.03 z rana zrobiłam kolejny test (14 dni od ostatniego stosunku, ok. 11 dni od dnia spodziewanej miesiączki), tym razem Pre Test - 4 kropelkowy, no i wyszła 1 gruba krecha - oznajmiająca, że ciąży brak. Wiem, że powyżej 5 min. nie odczytuje się testu, tak więc nawet po kilku godzinach wciąż była tylko 1 kreska, jednak na drugi dzień pojawiło się mini mini jak za mgłą widmo drugiej - bez koloru - no i znów panikuję, mimo że wiem, że wprowadza mnie w błąd te zajrzenie w niego dobę później . 30.03 z rana zrobiłam jeszcze jeden test (20 dni od ostatniego stosunku, ok. 17 dni od dnia spodziewanej miesiączki), tym razem jeszcze innej firmy - 4 kropelkowy, no i znów wyszedł negatywny. Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży w moim przypadku? Jakie jest prawdopodobieństwo, że testy mnie oszukały? Dodam, że zanim zaczęłam stosować antykoncepcję hormonalną (to było z 3 lata temu) - miewałam miesiączki 'w terminie' ale co drugi miesiąc.

Gość agaagaaga1979
Testy podobno są wiarygodne, ale nie dają100%pewności. Najlepiej wykonać bete z krwi. Okres moze sie również opoznic przez stres i wiele innych czynników. Wiem coś o tym po jestem w podobnej sytuacji. Czekam do poniedziałku na wyniki z krwi.