Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sendiii123

Zapraszam Mamusie 2013!!!

Polecane posty

Gość Sendiii123

Witam wszystkie Mamusie ktore beda rodzily w 2013 roku :) niedawno dowiedzialam sie ze jestem w ciazy :) nie znam jeszcze plci ale nie moge sie juz doczekac :D uwielbiam uczucie bycia w ciazy :) to jest takie wspaniale ze moje malenstwo rosnie we mnie, super!!!Mamusie, dzielcie sie swoimi obawami i uczuciami :) jakie mialyscie objawy ciazy itp :)

Gość Renata25
Witam ja mam termin na 12 września :) a co do objawów to ja nie miałam żadnych :) oprócz barku okresu:) jestem w 18 tygodniu :) i zastanawiam się czy iść na usg za 2 tygodnie aby dowiedzieć się co będzie :) Bo mój ginekolog umówił się zemną dopiero za 5 tygodni.

Gość mamacóreczki2013
ja już urodzilam w tym roku. w marcu. też nie miałam żadnych objawów oprócz braku miesiaczki. no i częste wizyty w toalecie ale to dopiero pod koniec ciąży.

Gość Renata25
w którym tygodniu widać co będzie?:)

Gość Fuksja*
Ja mam termin na 27 maj. U mnie nie było żadnych objawów ciąży oprócz braku miesiączki. Na pierwszym prenatalnym dowiedziałam się, że będzie chłopiec (na70%) potem po 20 tc płeć się potwierdziła.

Witam ja mam dopiero na sierpien termin :) Plci jeszcze nie znam, na usg ide w przyszlym tygodniu i mam nadzieje ze rozwiejeono nasze watpliwosci :)

Gość lipcoweczka
Termin mam na lipiec . A objawów nie mialam,a raczej myslalam ze dostanę okres,ból brzucha,piersi ;) no ale okazało Sie ze to fasolka ;)) ależ ja Sie cieszylam ;) co do płci to CHYBA dziewczynka,ale nie możemy na sto procent stwierdzić bo dzidzi ma wszystko w zadku :p obrocila Sie i koniec tyle żeśmy ja widzieli;))) jutro ide do gina może w koncu pokaze swoje krocze . A bycie w ciazy jest wspaniałe;) jak mi brzuch faluje to juz w ogole odplywam ;)

Gość Julitaaa1987
Witajcie ;) Ja rowniez mam termin na wrzesien a dokladniej 4 wrzesnia:)

Gość Renata25
u mnie brzucha nie widać;P przytyłam dopiero 3,5 kg :) i nic na razie nie czuje ;P zastanawiam się czy iść prywatnie na usg żeby zobaczyć co będzie :)

Gość Julitaaa1987
ja przytylam az 1kg ale przez to pewnie ze schudlam w 1 trymestrze okolo 2kg przez mdlosci ;) Brzucha juz widac i to sporego natomiast :)

U mnie dopiero od nie dawna brzuszek widac. Co do objawo to w 1 trymestrze mnie troche meczyly teraz poza sporadycznym bolem krzya nic mi nie dolega. :) w 1 trymestrze wazylam 60 kg z czego spadlam z 62. teraz waze 63 :)

Gość Renata25
A wypływa wam może jakaś ciecz z piersi ?

Witam. Ja mam termin na 5 Września . U mnie objawy ? Zawroty głowy i brak miesiączki, od Stycznia żadnych objawów nie mam , czuję się jak sprzed okresu ciązowego :)

Gość mamacóreczki2013
ja w 18tc dowiedziałam sie że córeczka. później każde usg potwierdzało...

Gość Renata25
To się umówię prywatnie do innego ginekologa na usg bo mój ma wolne aż 5 tygodni. A ja i moja ciekawość nie damy rady tak długo czekać w nieświadomości :)

Gość mamasynka2013
Witam przyszłe , mamusie ja mam termin na czerwiec i też obyło się bez objawów, tylko bieganie do toalety od samego początku :-)

Gość stokrotkaa***
witam Was dziewczyny:) ja mam termin na 25 sierpnia, za niecałe 2 tygodnie wizyta i mam nadzieję się dowiedzieć kto mieszka w moim brzuchu;) jestem w 19tyg. objawy to pierwsze co mi dało do myślenia to przed okresem nie bolały mnie całe piersi tylko sutki i to bardzo, były drażliwe okropnie. W nocy łapał mnie ból brzucha jak na okres, i tak przez tydzień noc w noc, byłam przekonana, że dostanę rano a tu nic. No i 2 kreseczki:) początek ciąży mam w sumie wyjęty z życiorysu bo mdłości przeplatały się z bólami żołądka i to było okropne, nie mogłam jeść większości rzeczy bo żołądek mi skręcało. A teraz to sielanka, no poza uciskiem na pęcherz hehe. Brzuszek już powoli rośnie, maluch kopie jak szalony, mogę już zauważyć jak podskakuje brzuszek przy takich kopniakach:) zgadzam się, to cudowne uczucie mieć to maleństwo w brzuchu!!! pozdrawiam🌼 :)

Renata a kto Ci ustalal termin porodu???? Ja też jestem w 18 tyg ale termin mam na 3 września a Ty dopiero na 12?????

Ja ruchy bąbelka czuję od nie dawna w sumie....Nawet nie pamiętam kiedy pierwszy raz poczułam ,ciężko mi było stwierdzić czy to dzidzia czy coś innego bo od drugiego trymestru , mam kłopoty z trawieniem. Cokolwiek bym nie zjadła męczą mnie okropne wzdęcia...i nie chodzi tutaj o gazy bo takowych nie mam , tylko czuje jak powietrze goni mi po jelitach i aż mi skręca nimi ...boli jak cholera przy tym... Po prostu koszmar, najlepiej gdybym jadła tylko chleb z białym serkiem....wtedy jest wszystko ok...