Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bądź sobą

Mamy które używają lub używały BEBILON PEPTI pytanie mam

Polecane posty

Gość taka sama syt
nie

Gość a co Twojemu jest?
Bo wydaje mi się że pisałaś coś o egzemie? A pepti jest dla alergików i dzieci z problemami z brzuszkiem-choć tu częściej dają nutrę. Mój dostawał przy alergii na białko. Strasznie spadł z wagi,ale kupy były normalnie.

Nie nie, mój egzemy nie miał, po prostu miał nan pro ha i pojawiła się skaza białkowa, lekarka przepisała bebilon pepti, mówiła że jak to nie pomoże to wtedy nutramigen czy jakoś tak, ale jest jeszcze gorszy w smaku. Ten pomógł, ale kupka jest jedna raz na dwa dni dokładnie o tej samej godzinie, i tak się zastanawiam czy to się często zdarza-lekarka powiedziała, że na tym mleku dzieci potrafią robić raz na 3-4 dni, więc jeśli nie ma problemów przy wypróżnianiu to nie mam czym się przejmować.

Gość szlag mnie trafia
moja córka jadła pepti przez 5, 6 miesięcy, kupy na początku były częste i zielone wręcz (skóra się przy tym poprawiła bo też miała skazę), a po jakimś czasie pojawiły kupy normalnego wyglądu i zapachu, pojawiały się co drugi dzień, najczęściej rano także uważam z u was jest wszystko w normie

Gość a co Twojemu jest?
A to przepraszam,ktoś ostatnio pisał o egzemie i mi się pomyliło. My na pepti byliśmy... 22miesiące :( Ale teraz już wyrósł z alergii. Przez cały ten okres nie było problemów z kupą. Co do tych zielonych-organizm oczyszczał się z alergenu-reakcje negatywne mogą się utrzymywać jeszcze przez 3 tygodnie po odstawieniu mleka. Autoro ogólnie tak małe dzieci mogą się wypróżniać raz na dwa,a nawet trzy dni,bo to jest okres szybkiego wzrostu i być może większość składników się przyswaja. Ważne jest żeby to nie były takie suche bobki których produkcja sprawia dziecku problem-sorry za szczegółowy opis. I pamiętaj o nawilżaniu skóry. Zero krochmalu i jak najmniej parafiny.

wiedziałam, że te kupki są tak na naturalnym, ale widocznie ten jest bardziej przyswajalny niż NAN PRO HA jednym wielkim plusem jest zero skazy i połowę tańsze...

Gość a co Twojemu jest?
Tylko strasznie śmierdzi :O mój mały się po 2 miesiącach przyzwyczaił,ale mnie cały czas szarpało. choć nutra jest milion razy gorszy. Byliśmy na nim przez 3 miesiące póki się nie poprawiło. Ale u nas to w ogóle była tragedia, sterydy, leki antyhistaminowe... ehh szkoda gadać,największemu wrogowi bym tego nie życzyła. My na leki i lekarzy to wydawaliśmy po kilkaset do tysiąca złotych na początku. Dobrze,że Wam pomaga pepti.

Gość szlag mnie trafia
śmierdzieć może nie śmierdzi za bardzo, za to ohydne w smaku, próbowałam i zastanawiam się jakim cudem moja córka tak chętnie to pepti piła:)

Droga Mamo, częstotliwość wypróżnień różni się u każdego dziecka. Jeśli stolce nie są twarde i suche, a dziecko nie wygląda jakby wypróżniania sprawiały mu trudności, załatwianie się co dwa dni należy uznać za stan normalny. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań zapraszam do kontaktu.

Gość gość
Mój synek jest na bebilonie pepti od 3 miesięcy, nie ma kolek ani bólu brzucha. Martwi mnie jednak jego kupa, jest zielona, bardzo rzadka i śluzowata. Czy Wasze maleństwa na pepti też tak mają?

Gość gość
Położna kazała mi przejść na Bebilon Pepti bo podejrzewała alergię. Po tygodniu zrezygnowałam i wróciłam do wcześniej podawanego mleka bo zaczęły się problemy z kupą, gazami, płacz, napinanie się, niespokojny sen, przebudzała się w nocy. Okazało się, że to alergia na kosmetyki pewnej firmy.

Gość gość
mja po pepti robila co drugi dzien ciemno zielone i pediatra powiedzial ze po tym mleku takie kupki to normalka

Gość gość
zielone kupy przy pepti to nic złego. poza bebilonem można dziecku podać probiotyki, ale takie, które nie maja w składzie białka mleka krowiego. ja podawałam latopic, bo córka miała też azs, a ten probiotyk jest przeznaczony własnie dla dzieci z azs i alergią pokarmową.