Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfdfdfd

test Pa-Pa, podejrzane wyniki

Polecane posty

Gość fdfdfdfd

dzis odebrałam wyniki testu genetycznego Pa PA pod wzgledem biochemicznym w kierunku zespołu Edwordsa nie wygladaja zbyt dobrze bo ryzyko podstawowe to 1:623 u mnie wynik wynosi 1;142, strasznie sie boje , lekarz mowił ze mozna zrobic amniopunkcje ale wystepuje wtym równiez ryzyko poronienia ok 2% w przypadku Downa ryzyko podstawowe wynosi 1:262 u mnie 1;2466 i 3 choroba genetyczna ryzyko podstawowe 1:958 u mnie 1:2435 mam 35 lat i jestem załamana, kto przechodził przez te badania i tez w jakims stopniu wyszły nieprawidłowe?

Gość fdfdfdfd
3 badanie to zespoł Patau, chwilowo wyleciało mi z głowy

Gość rerekumkumg
ależ to nie jest zły wynik, to jest normalny wynik i po co robić amniopunkcję zespół edwardsa spokojnie wyjdzie na usg, bo to są wady, któe widać, lekarz ma to w tyle czy poronisz czy nie

Gość b.e.a.t.a
Nic sie nie martw. Masz zwiekszone ryzyko ze wzgledu na wiek - przy wyliczaniu ryzyka mnozy sie przez siebie rozne czynniki, w tym wiek kobiety. Gdyby dziewczynie 20 letniej wyszedl taki wynik jak Tobie, moglaby sie martwic, u Ciebie najpewniej wszystko jest w porzadku.

Gość zaspana_marzycielka
Moja ciocia, która ma 40 lat, miała podobne wyniki. Zdecydowała się na amniopunkcję i wszystko wyszło ok. Nie martw się.

Gość fdfdfdfd
w Edworsie wychodzi niby ze 1:142 przypadkow moze byc obarczone te choroba, lekarz p owiedział ze gdyby wyszło 1:100 robiłby amniopunkcje, w tym przypadku by sie zastanawiał i dał mi wybor, patrze na inne wyniki kobiety miały o wiele wyzszy ten wyniki, na razie na usg jest za wczesnie by stwierdzic nieprawidłowosc, rozmawailam ze swoja Pania gin, mam do niej w pn jechac i jak cos bedzie mnei kierowac do Poznania,

Gość onaaaaaaaaaaaa
to nadal PRAWDOPODOBIEŃSTWO, u ciebie z uwagi na wiek brane jest pod uwagę większe; nie stresuj się i nie czytaj nic w necie; niczego już nie zmienisz, dziecko w tobie jest, rośnie, a ja wierzę, że jest zdrowe. A amnio odradzam, za duże ryzyko ... możesz stracić zdrowe dziecko. Wiele dziewcznyn miało gorsze wyniki , a mają zdrowe dzieci. U Ciebie test robili, bo masz 35 lat, a w tym wieku to zdaje się jest na NFZ już, więc tak czy siak warto, ale ... jest druga strona medalu. Wiadomo, stres.

Gość b.e.a.t.a
Ja mialam ryzyko zespolu downa w obu ciazach ok 1:150 - 1:200. W ciazy bylam majac 37 i 38 lat, obie corki zdrowe. Pamietaj, ze 1:142 to wciaz mniej niz 1%, czyli tak czy inaczej malutko.

Gość fdfdfdfd
moze powinnam powtorzyc to badanie genetyczne tylko obawiam sie ze jest za pozno skor jestem w 16 tygodniu? a powinno byc robione do 14?