Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zain-ciekawiona

Przebieg ciazy- czy zawsze musi byc "taki sam?"

Polecane posty

Gość zain-ciekawiona

Witam, chcialabym poznac, poczatki Waszej ciazy z tym, ze nie chodzi o wymioty nudnosci, a o zwykle samopoczucie w tych pierwszych chwilach, kiedy jeszcze nie wiedzialyscie, ze sie spodziewacie dziecka i tuz po tym jak sie o ciazy dowiedzialyscie. Czy mialyscie problemy intymne czy bylyscie podatne na rozne wirusy, grypa badz zmiany skorne, itp. czy moze wrecz przeciwnie, czulyscie sie rewelacyjnie?? Dziekuje za wypowiedzi :)

Gość U mnie nic
Ciekawego sie nie dzialo... Moze tam raz zlapalam przeziebienie i to wszystko.. Wiekszosc kobiet mowi ze maja piekna skore czy tam wlosy a u mnie... Zero pozytywnych zmian czyli nic sie takiego nie zmienilo

Gość to gratulacje z calego
hm hm hm...jestem w 1ciązy, 6msc. bóle brzucha, mdłości, zawroty głowy, chętki na słodkie napoje, osłabienie organizmu i lekkie przeziebięnie - to wszystko jeszcze jak oficjalnie nie wiedzialam. Potem to poszło z górki - wzmożony apetyt, bóle brzucha, wymioty, bóle głowy itp itd.

Gość zain-ciekawiona
Dziekuje Ci slicznie za wypowiedz :) Pozdrawiam!

jeśli o początek ciąży chodzi-trafiłam z podejrzeniem wyrostka do szpitala, tam też dowiedziałam się o ciąży, czułam się świetnie, jeśli pytasz o samopoczucie psychiczne ;) Problemów intymnych nie miałam, miałam początki grypy, ale to w tym zdradliwym okresie czyli po świętach Bożego Narodzenia.

Gość Julitaaa1987
ja moge tylko potwierdzic ze kazda ciaza jest inna. Pierwsza ciaza 2009 rok samopoczucie od poczatku dobre w 1 trymestrze lekka sennosc .Zadnych objawow ciazy przed wykonanym testem. Pozniej jedyna moja dolegliwoscia byla zgaga ;) urodzilam w styczniu 2010 zdrowa coreczke . druga ciaza przechodze ja aktualnie jednak jest to juz 18tydzien prawie 19 tydzien. zanim wykonalam test duzy bol piersi, rozraznienie, zawroty glowy , sennosc okropna utrzymujaca sie do okolo 14 tyg. ciaze rozpoczelam z krwiakiem i plamieniem. okropne mdlosci do 12 tygonia i podatnosc na infekcje . mialam nawet stan zapalny dziasel. ogolnie samopoczucie sie moje dopiero poprawia ale zgaga juz dokuczai do tego bole kregoslupa. Pod koniec 1 trymestru mialam okropne migreny z nadwrazliwoscia na swiatlo. Takze co ciaza to zupelnie inaczej bylo u mnie. Pierwsza dziewczynka a teraz ponoc chlopak;)

Gość szatyyyyyynka 27
ja bylam jak nowo narodzona podobno wypieknialam.jedynie nikt przy mnie nie mogl nawet piwa wypic bo tak mnie traznil zapach.a wymiotowalam raz z przejedzenia ale zjadlam z kg truskawek;)

Gość zain-ciekawiona
Przede wszystkim, dziekuje Wam slicznie za te wypowiedzi:) a tak poza tym, to moze wiekszosc mnie wysmieje, ale ogromny podziw za Was!! Ciaza, a zwlaszcza jej poczatki, mimo, ze jest radosc przeogromna, to jednak przyszla mama musi sie zmagac z wieloma trudnymi momentami. Gratuluje dzieciaczkow!! :)

Gość zain-ciekawiona
A ja wciaz ponaglam dzieleniem sie ze mna na temat Waszej ciazy :)

nic mi nie bylo jedynie senna troche bylam ale ze mnie zawsze spioch byl , brak okresu i chyba to wszystko , a jestem teraz w 19 tygodniu i po nocach spac nie moge ;)

aha i strasznie sprzatac mi sie chce :) denerwuje mnie kazdy paproch zle ustawione krzeslo itp a czytalam ze w ciazy takie '' porzadnis '' sie wlacza i nasila :D

Gość marcheweczka...
Zgaga, bol krzyza i nerek, zmęczenie, sennosc, ladniejsza cera, chec na czekolade i to minimum 2 tabliczki dziennie tylko z orzechami ogolnie okres ciazy wspominam super:)

Gość Zain-ciekawina
Wspolczuje Wam przez te dolegliwosci, chociaz te slodkosci czokoadowe, chyba jedyny plus :) no przynajmniej na jakis czas ;) a sprzatanie, bardzo pzytywnie, ale oczywiscie- nieprzasadzamy :) A powiedzcie mi czy na poczatku tej ciazy jak zanikal Wam okres? Stopniowo pojawial sie slabszy? Albo moze z kazdym miesiacem byl opozniony o powiedzmy tydzien badz dwa?? Dziekuje za wpisy:)

Gość Zain-ciekawina
Czekam na kolejne ciekawe informacje :)

Gość u mnie świętnie
czułam sie bardzo dobrze nie tylko na początku ale przez całą ciążę. tylko strasznie mi włosy wypadały... jeśli chodzi o miesiaczke to zatrzymała sie odrazu.

Gość Kkkmmmlllnnniijjj
Oj nie fajnie wspominam chociaz warto bylo sie przemeczyc dla takiej nagrody! : ) o ciazy dowiedzialam sie od mamy a konkretnie to tez byla w ciazy i powiedziala mi ze jak sie podnosi to kłuje ją w podbrzuszu (tez tak mialam wiec zrobilam test i tak. Pozytywny). Bylam przerazona, potem sie cieszylam. Pierwszy trymest nie moglam otwierac lodowki, wszystko mnie obrzydzalo. Drugi trymest okej, w trzecim nie moglam spac, w biodrach mi cos strzelalo, odwalalo mi przez hormony w sensie ze zloscilam sie na chlopaka : ) ciąże wspominam źle ale syna kocham i warto bylo sie przemeczyc. A! i straaasznie mi sie dłużyło a jeszcze w drugim trymestrze mialam.wysypke na brzuchu tylko - swędzącą bo pilam duzo mleka a maly ma uczulenie.