Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karkowa

karkowka na grilla ,peklować?

Polecane posty

Gość karkowa

dziewczyny wiem ze temat mega odlegly przy aktualnej pogodzie, ale ja pelna nadziei na wiosne mam za 2 tyg impreze dla duzej ilosci gosci i robimy grilla ,niezaleznie od pogody moge ktos wie ,bo w necie ciezko o przepis jakoze ze grill to raczej spontan i nikt duzo wczesniej go nie przygotowywuje ,otoz mam ogrom karkowki na grilla, ktora rok temu np tylko marynowalam 2 dni przed ( keczup,cebula itp ) w tym roku bardziej obcykalam sie w peklowaniu i zaczelam sie zastanawiac czy nie bedzie jesczcze lepsza jak np tydzien bedzie sie peklowac a potem na 2 ostatnie dni marynata? robil ktos tak ? zeby tylko nie przesadzic z iloscia przypraw,smakow itp ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lotta 23
Na grilla to lepiej marynować mięso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aguella
bedzie za duzo przypraw i smakow. zamarynuj w mieszance oliwy i octu winnego lub cytryny z czosnkiem i ziolami, do tego moze byc np. ostra papryka, pieprz, sol i bedzie super. takie rzeczy jak keczup, musztarda i inne sosy to bym zostawila na PO upieczeniu. podobnie mozna robic piersi kurze i swietnie wychodza. karkowki osobiscie nie praktykowalam, bo wole drob i wolu z grilla, ale na pewno taka mieszanka sprawdzi sie znakomicie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×