Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GEZLI

Jak rozpoznac ciaze przy tab anty ?????

Polecane posty

Gość GEZLI

Jak rozpoznac ciaze w czasie brania tabletek anty ? zapomnialam kilku z ostatniego opakowania a kochalismy sie normlanie , nic w tym zlego martwie sie tylko czy tabletki jesli zaszlam w ciaze nie zagroza dziecko no i jak ja rozpoznac ? zostaly mi jeszcze dwie tabletki z tego opakowania ....

Gość mariolka589705
28 marca mialam miesiaczke lecz zaledwie trwala ona 2 dni a potem plamienia razem jakies 4 dni, przed miesiaczka robilam 4 testy negatywne ,bo miesiaczke mialam dostac 24 ,testy bylo robione 27 i wczesniej to bylo jakies 20 dni po stosunku, w dzien miesiaczki tez negatywny mi wyszedl ,wczoraj robilam z porannego moczu tez negatywny, bola mnie po tej krotkiej miesiaczce piersi,zawsze miesiaczka trwala okolo 5,6 dni i byla bardziej obfita, duzo przeszlam stresów ostatnio,czy 6 testów mogło sie mylic?? tymbardziej po ponad 20 dniach od stosunku armaceutka mowila ze niemozliwe zeby sie tyle myliło tymbardziej tyle po stosunku i gdy byly robione w dniu spodziewanej miesiaczki i po tej niby miesiaczce kilka dni pozniej mam zaufac??czy zrobic kolejny test??

mariolka idź do lekarza jeśli się niepokoisz ale uważam że test po 20 dniach wykryłby już ciążę, możesz też zrobić badanie krwi, jest wiarygodniejsze i bedziesz miała czarno nia białym ale wg mnie to nie ciąża. do autorki tematu, skoro masz wątpliwości co do tego czy jesteś w ciazy idź do lekarza bo nie powinno się przyjmować tabletek w ciąży jest to napisane w każdej ULOTCE

Gość mariolka589705
dziekuje za odpowiedz i za slowa otuchy:):) tylko czemu mnie piersi bola po tej niby miesiaczce i mam takie zyłki fioletowe to moga byc hormony skoro testy nic nie wykazuja??

napisałam Ci że jeśli masz jakieś wątpliwości idz na badanie krwi, skoro okres był krótszy niz zwykle a czytałam że to może się na poczatku wczesnej ciąży zdarzyć... ale z drugiej strony test powinien wyjsc po 20 dniach, no chyba ze w ciaze zaszłaś pozniej to mogą nie wykryć, ja na twoim miejscu zrobiłabym badanie krwi lub poszła do ginekologa, bo po co się tak męczyć....

Gość mariolka589705
racja,dziekuje:)

Gość ania.doradca.ladeevit
Jeśli podejrzewasz ciążę- odstaw tabletki antykoncepcyjne (również inne leki). Możesz zrobić test ciążowy (dostępne w aptekach mają wysoką skuteczność).

Gość GEZLI
Dzis dzien trzeci po skonczeniu tabletek , a okresu Brak :) co do testu to poczekam jeszcze do konca tych 7dni bo moze byc za wczesnie i nic nie pokaze juz kiedys mi sie tak zdarzylo Okres sie spoznial zrobilam test bodajze w czerwcu i nic a okresu jak nie bylo tak nie bylo dopiero w sierpniu pokazal dwie kreski ale tamtym razem sie nie udalo :( moze tym Bedzie OK :) pozdrawiam

Gość ania.doradca.ladeevit
Zbyt wczesne wykonanie testu może dać wynik fałszywie ujemny. Dlatego warto czasami ponownie powtórzyć test.