Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jshjkdyuierf

kto by mi zinterpretowal to badanie USG? chyba zle wyszlo :(

Polecane posty

Gość jshjkdyuierf

Trzon macicy jednorodny echogenicznie, o rownych obrysach o wym 27#28. Endometrium o grubosci obu warstw 3,8 mm jednorodne echogenicznie, o rownych obrysach. Jajnik prawy o wym 34#18 drobnopęcherzykowy. Jajnik lewy 37 #16 dronopecherzykowy. zatoka douglasa wolna. to chyba sa zle wyniki... te jajniki drobnopecherzykowe. nie mam bardzo dlugo okresu, dlatego mialam robione USG. ale myslalam, ze to przez odchudzanie caly czas.. dlugo musze czekac na wizyte u ginekologa.. a martwie sie. moze jest tu ktos kto sie zna troche??

Gość Jak dla mnie
to wyglada to na policystyczne jajniki, wpisz sobie w google i poczytaj na ten temat.

Gość i po co to
o zupełnie jakbym czytała o sobie :) ja mam PCOS stwierdzone już od 13 lat :) przez tyle czasu leczyłam sie ginekologicznie ale nadal mam takie jajniki nawet teraz gdy już jestem ponad 1,5 roku po urodzenia dziecka, z męzems taramy się o drugie dziecko i też się niepokoję tym stanem jajników na szczescie jutro mam wizytę kontrolną usg bo mam cykl stymulowany clo i jest pęcherzyk więc może coś z tego będzie :) Autorko a starasz się o dziecko??

Gość jshjkdyuierf
nie staram sie o dziecko, mam 20 lat. zreszta nawetchlopaka brak. nie mam okresu od listopada. myslalam ze to przez odchudzanie bo schudlam do dolnej granucy bmi.. a tu taki wynik. juz sie zalamalam teraz. pewnie bede mnie szpikowac teraz hormonami a i tak nic nie pomoze....

Gość jshjkdyuierf
wczesniej mialam okresy regularne. raptem mi sie w listopadzie zatrzymal.. zaczelam czytac w internecie i nie mam zadnych innych objawow tego pcos. moze poza tradzikiem, ale to jest rodzinne akurat. zalamalam sie. nie mysle wcale o dziecku na razie, ale moze za x lat.. a to podobno jest objaw bezplodnosci. przerazaja mnie te hormony, bo na pewno bede musiala brac. wszystkie osoby jakie znam utyly po tym niemilosiernie nie do poznanaia np. moje 2 siostry :(