Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaMmm

Jaką zupę dobrać?

Polecane posty

Gość AnnaMmm

Jaką zupę dobrać , na weekend mam gościa. Zapalnowałam już na sobotę kurczaka w sosie śmietankowo - ziołowym, a na dziele roladki zwijane z fetą i suszonymi pomidorami. Planowałam zrtobić pomidorową, ale trochę mi sie gryzie z sobotą, bo ma byc to z ryżem. Ryż z ryżem odpada, makaron z ryżem też dziwnie na pierwsze i drugie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ***stokrotka**
Może krem z mrożonego groszku z grzankami. Albo brokułowa, też krem, z prażonymi płatkami migdałowymi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość AnnaMmm
Krem hmm nigdy nie robilam takich zup

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ***stokrotka**
Są łatwe i pyszne. Ja gotuję na wywarze z włoszczyzny, lubczyka, kurczaka. Jak masz bazę (sam rosół, warzywa, mięso wyciągasz) to dodajesz np groszek, albo brokuł, albo pomidory w sezonie. Może też być por, kalafior. Gotujesz, blendujesz. Zupa powinna być gęsta. Doprawiasz, można dodać śmietanę. Już na talerzu posypuje się groszkiem ptysiowym, albo grzankami. Może też być prażony słonecznik, płatki migdałów. Można też zrobić wersję ekonomiczną, gotując na kostkach, ja umikam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość AnnaMmm
dupa zbita nie mam blendera

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ***stokrotka**
To może cebulowa, z grzankami z niebieskim serem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ***stokrotka**
Albo porowa. Też z takimi grzankami?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aguella
zrob zupe z pomidorow, ale bez ryzu ani makaronu. np.podsmazasz na dnie garnka cebule z czosnkiem (spora ilosc oliwy), wrzucasz puszke pomidorow, dolewasz troche wywaru lub nawet samej wody, przyprawiasz sola, pieprzem i ziolami i masz taka lekka zupe intensywnie pomidorowa, super pasujaca do sosu smietankowego. mozna do takiej zupy wrzucic troche oliwek, moga tez byc inne warzywa, np. marchewka albo pietruszka, zeby jej slodkim smakiem przelamac kwas pomidorowy, seler, lubczyk lub pietruszka zeby byl smak "rosolkowy". mozna przed podaniem udekorowac swieza bazylia lub pietruszka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aguella
jezeli zupa jest dodatkiem do drugiego dania, to wlasnie lepiej niech bedzie taka "cienka" - bez ryzu, makaronu, chleba, miesa, fasoli ....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×