Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kkkkkkobietka

Czy ja mam juz tradzik rozowaty??

Polecane posty

Go艣膰 kkkkkkobietka

Mam 24 lata, zawsze mialam sniada cere, latwo sie opalalam. 2 lata temu pojawialy mi sie krostki, wyciskalam je. Potem popekaly mi naczynka krwionosne na policzkach, nosie i czole, a teraz tez na nogach. Od 4 miesiecy mam silne rumienie na policzkach i krostki na czole, a skora na twarzy nie jest gladka tylko chropowata i sie luszczy. Uzywam zelu do mycia i kremu nivea tego rozowego dla delikatnej skory. Bylam u dermatologa i prepisal mi rutinoscorbin i witamine pp ale nie pomaga. NIe wiemco robic, boje sie ze to tradzik rozowaty :((( pomozcie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Jestem za!
Tr膮dzik r贸偶owaty to pryszcze. Zmie艅 dermatologa koniecznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkkkobietka
powiedzial ze taka juz moja uroda ze mam unikac cieplej wody i peelengow i brac wit c i rutyne i jakies dobre kremy stosowac :(((

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thjjytityi
krostki pojawi艂y si臋 od opalania, a wyciskaniem pogorszy艂a艣 spraw臋. Ju偶 nigdy nie b臋dziesz mi膮艂a 艂膮dnej cery.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkkkobietka
znacie moze jakis dobry krem??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkkkobietka
ale krostki pojawily sie jesienia, nie w lato :( co mam zrobic, jaki krem? bo stosuje nivea ten rozowy za 12 zl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thjjytityi
pojawi艂y si臋 jesienia, bo latem sie opala艂a艣. Wiem, bo mia艂am to samo. Sk贸ra si臋 latem przesusza i p贸藕niej jesieni膮 reaguje wysypem. Kup sobie acne derm i krem kerium ds LPR. Ale acne derm polecam na jesie艅 w艂a艣nie, bo latem przebarwie艅 mo偶esz dosta膰. I radz臋 si臋 nie opala膰 ju偶 nigdy .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkkkobietka
ale acne derm jest na tradzik pospoliity a ja chyba potrzebuje bardziej na naczynka :((

Udost臋pnij ten post

Kochana, to faktycznie brzmi jak tradzik rozowaty. Wspolczuje. Tez jestem 'szczesliwa' posiadaczka tego ustrojstwa i nie chce Cie zdolowac, to nie przejdzie. Zalecza sie na jakis czas i nawraca, jesli nie stosuje sie odpowiedniej diety i kosmetykow. Podstawa leczenia jest tetracyklina - na recepte i witamina pp. I kosmetyki do cery sklonnej do zaczerwien. AVENE - Antireugeurs - dostalam od dermatolog, nie wiem ile kosztuje. Tansza wersja (swietnie sie sprawdza w codziennym uzytku) - ZIAJA MED 'Kuracja lagodzaca zmiany tradzikowe, krem redukujacy podraznienia' - tradzik rozowaty (to pelna nazwa na opakowaniu). Do mycia uzywam La Roche Posay, serii do skory z zaczerwieniami, pianka i krem z pigmentem. NIE zaleczysz sie sama, to zreszta niebezpieczne, bo nie leczone swinstwo sie rozprzestrzenic moze. Musisz niestety isc do dermatologa. Do dobrego dermatologa (moja pierwsza wizyta to parodia, lekarka kazala mi sie przestac myc haha). Ponadto dieta, koniec z kawa, pikantnym, slodkim, basenem (chlor) itd itd, lekarz Ci powie. Nie zwlekaj z tym. Mozna skore naprawde sobie spaczyc. Ja za pierwszym razem (mi sie pojawia wokol ust i nosa) wygladalam, jakbym przysysala sie do odkurzacza. Zwlekalam i teraz byle cieplejsza temperatura i mi wychodzi zaczerwienienie, juz skora zmieniona. Daj znac czy poszlas do lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkkkobietka
ale ja juz bylam u dwoch i to samo wyciagi z kasztanowca i mowia ze taka moja uroda... kupie chyba floslek krem na naczynka albo ziaja bo nie mam kasy ale nie wiem ktory wybrac

Udost臋pnij ten post

Z calym szacunkiem, ale co za lekarz mowi, ze wysuszona i zaczerwieniona skora to 'taka uroda'??? :S Babo, idz do normalnego lekarza (nie wiem skad jestes), bo sie doprawisz. Sprobuj tej ziai na tradzik rozowaty, durne 11pln kosztuje. W aptece, jesli trafisz na dobra, wyzebrzesz wit PP bez recepty. W mniejszej dawce jest w Visaxinum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkkkobietka
kupic to na tradzik rozowaty d razu czy sprobowac to z ziaja med lub floslek na naczynka??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkkkobietka
trudno jest isc do lekarza bez makijazu ...:( bo wstyd z taka twarza sie pokazywac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jajikulu
id膮c do lekarza we藕 sobie kosmetyki do makija偶u i chusteczki nawil偶aj膮ce zmywaj膮ce makija偶 przed wizyt膮 usu艅 makija偶 po wizycie sobie zr贸b w 艂azience dla pacjent贸w lekarz musi zobaczy膰 to z czym do niego przychodzisz na problemy tego typu s膮 dobre kosmetyki Kolastyna - taka seria na tr膮dzik, niby tanie, ale naprawd臋 pomagaj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jajikulu
ps. acne derm jest okropny polecam co艣 delikatniejszego po la roche posay Kerium DS ja osobi艣cie dosta艂am mega wysypu polecam wod臋 termaln膮 vichy oczyszczanie 偶elem Nivea, dobry krem nawil偶aj膮cy ewentualnie ten kolastyny krem i tonik

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkkkobietka
dziekuje kupilam floslek krem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zala_zala
Pewnie ju偶 za p贸藕no, ale ja na tr膮dzik r贸偶owaty stosuj臋 Revitol Roscea (dok艂膮dnie taki: http://www.revitol.pl/16,revitol-rosacea-cream.html). U mnie sprawdzi艂 si臋 super, wi臋c polecam. Stosuj臋 go razem z zabiegami kosmetycznymi i naprawd臋 to pomaga.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkkkobietka
ale to Ci przepisal dermatolog? bo moj nie stwierdzil ze mam ten tradzik tylko ze skora niedokriona i dlatego pekaja naczynka i krostki od zlej diety ;//

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 proxima777
Ja tez tak mialam po zimie. Pomogl mi krem Iwostin Rosacin na dzien i noc. Od razu rumien zmalal.skora nie swedzi i krostki zmalAly. Krem w aptece dost tylko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaq
Mo偶e to tylko rumie艅? Kup sobie dobry krem dla cery naczynkowej. Zobacz czy b臋dzie poprawa. Poza tym silnie nawil偶aj kremem. Najlepiej aptecznym. Te drogeryjne s膮 ch*** warte. To co masz teraz mo偶e by膰 konsekwencj膮 zbyt cz臋stego i silnego opalania ale i innych czynnik贸w - sauna, pellingi mechaniczne itp itd.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zala_zala
@kkkkkkobietka - do mnie to pytanie? Ten krem, o kt贸rym pisalam jest dostepny bez recepty. Ale poleci艂a mi go kole偶anka, bo jej mama jest dermatologiem. I w moim przyapdku faktycznie si臋 sprawdzi艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkkkobietka
ale on jest strasznie drogi :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ryzykowa膰 kupno w ciemno
za takie pieni膮dze?:O chyba tylko idiota zdecydowa艂by si臋:O daj sobie spok贸j z t膮 偶a艂osn膮 kryptoreklam膮:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zala_zala
Jest drogi, ale u mnie si臋 sprawdzi艂. Zrobisz jak zechcesz, przecie偶 Ci臋 nie namawiam. Tylko napisa艂am co mi pomog艂o i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kilcia
SVR, Rubialine, Creme (Krem do sk贸ry naczynkowej). JA tez mam t膮 chorob臋, kremy s膮 piekielnie drogie, dlatego radze i sama stosuj臋 jak mog臋 dosta膰, pr贸bki danej firmy. Podes艂a艂am Ci krem, kt贸ry testuj臋 obecnie na pr贸bce i jest ok. Lepiej stosowa膰 pr贸bki s膮 bezp艂atne o ile dostaniesz bez problemu w aptekach czy u lekarza. Poza tym tr膮dzik r贸偶owaty to g艂ownie naczynka i rumie艅. Je艣li si臋 pojawiaj膮 grudki i krostki to ju偶 II stopie艅 choroby (nie nale偶y myli膰 z tr膮dzikiem zwyk艂ym), i wtedy s膮 potrzebne antybiotyki. Ja jestem w takiej sytuacji i w艂a艣nie mam dosta膰 tetracyklin臋. Na razie mam do zrobienia pr贸by w膮trobowe i je艣li b臋d膮 ok, to j膮 dostan臋. Ale ni ma gwarancji ze tr膮dzik i tak si臋 nie zaostrzy po zako艅czeniu brania. Kiedy艣 ju偶 j膮 bra艂am i mia艂am spok贸j tak na 1,5 roku po odstawieniu. Tzn znikn臋艂y grudki i krostki, ale rumie艅 by艂 niewielki. Tylko ze na szcz臋艣cie sk贸ra nie bola艂a ju偶 i nie piek艂a. Pomimo ro偶nych opinii na jej temat to nie ma nic innego skutecznego w naszym przypadku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andzielika87
Na tr膮dzik r贸偶owaty potrzebujesz preparatu, kt贸ry zwalczy objawy tego rodzaju tr膮dziku. Ja sama borykam si臋 z tym schorzeniem i od dawna stosuje dok艂adnie ten preparat - http://wsad.it/gosc/skinception-rosacea. Mnie pom贸g艂, a wiec mo偶e i Tobie si臋 przyda.

Udost臋pnij ten post