Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jagodzianka!

Dieta Dukana - zapytania...

Polecane posty

Witam! Wiem ze jest wiele watkow, ale nie dam rady ich przeczytac, mam kilka pytan do osob ktore sa na tej diecie:-)

interesuje mnie jak sie czujecie na tej diecie, jakie efekty. Jak rozpoczelyscie ta diete i tp. Najbardziej chodzi mi teraz o faze 1. Co np jadlyscie:-) chodzi mi o proste szybkie posilki.

Makrela+jajko+ogórek konserwowy---->moje najlepsze danie:) Piekłam tez piersi indycze,kurakowe.Jestem miesozerna wiec dla mnie byla rewelka

mam ksiazke dr dukan jaroslaw urbaniuk nie potrafie schudnac, przepisy specjalnie dla polakow. o tej ksiazce mowicie? innej nie znalazlam:-(

STOKROTKO dziekuje za odp. Te ksiazke znalazlam w bibliotece. Bylam nawet w ksiegarni w manufakturze ale tam tez jej nie bylo:-(

ja tak mam, że mało jem (utyłam przez leki...). Zazwyczaj 3 główne posiłki i czasami do tego 2 przekąski. Czasami jem 2 śniadania

a to P i PW to w 2 fazie znaczy ze np pon. Jemy samo bialko wtorek juz bialko i warzywa w srode ponownie bialko i tak na zmiane?

a po co Ci siemię?? Na zaparcia?? Może wystarczą otręby?? Ja siemienia nie używałam, ale ponoć dziewczyny - tak, ale jakieś odtłuszczone. Ale chyba nie na 1 fazie, która powinna być jak najbardziej białkowa

przepraszam zj tak durne pytania ale chce sie o wszystko dopytac dokladnie nim zdecyduje sie na a diete. a jak z kaloriami? niby sie nie liczy i je do syta ale chyba trzeba wytyczyc jakas gorna granice kalorii?

Dekan moim zdaniem skopał totalnie sprawę :-))) To dieta oparta na dużej ilości białka, małej ilości tłuszczu, mało efektywna długofalowo. Założenia tej diety są sprzed 15 lat od tego momentu bardzo dużo zmieniło się w dietetyce, pojawiły się nowe teorie i techniki odchudzania. Dukan z tego co czytałam, dopuszcza np. dowolną ilość słodzików, o których wiadomo, ze mają taki sam impakt na insulinę jak cukier, czyli powinny być wyeliminowane z diety. Mnie książka Dukana mocno rozczarowała bo jest przestarzała w swoich założeniach. Polecam przeczytanie Insulinowej Teorii Otyłości i tematy związane z dietami białkowo tłuszczowymi. http://nowadebata.pl/2011/08/03/insulinowa-teoria-otylosci-w-pigulce/