Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jagodzianka!

Dukan, początek! Faza 1! ZAPRASZAM:-)

Polecane posty

Witam! Duzo myslalam o tej diecie, przeczytalam ksiazke, poszperalam w necie. Zyczliwe dziewczyny z kafe tez mi pomogly:-) zgromadzilam informacje i... Jestem na TAK! Mam inny topik gdzie mam duze wsparcie lecz nikt tam nie jest na dukanie:-( lecz dziewczyn nie zostawie:-) zaczynam od jutra 1 faze:-)

jesli ktos tez ma ochote zaczac to zapraszam, bedzie mi bardzo milo. jest duzo watkow dukana lecz ja wole zaczac od poczatku rowno z innymi dziewczynami:-)

Gość Dominikanka Anka
Ja bym się dolaczyla, ale czytalam o tej diecie i wydaje mi sie strasznie ciezka tzn casochlonna w przygotowywaniu potraw...

POMARANCZKO dziekuje, przeczytalam wszystko i mam metlik. Na forach wyczytalam o nerkach ale byla informacja aby pic wiecej wody i bedzie ok:-) widac jednak nie.

co do diety jest to temat rzeka, setki ludymi ja stosuje i nic im nie jest ( widac to nawet po kafe). zrobie badania i zobacze co lekarz mi powie:-) POMARANCZKO JESZCZE RAZ DZIEKUJE

Jagodzianka, polecam system 1/1. W nowszej książce Dukan pisze, że w miesięcznym rozrachunku przynosi porównywalne rezultaty jak 5/5. I tak jest w rzeczywistości. Jest to system łatwiejszy do przejścia, tylko 1 dzień samego białka, nie ma problemu z zaparciami.

STOKROTKO ale wtedy jest ta faza uderzeniowa czy jak to zaczac jesli sie na jednak zdecyduje? Ta ksiazka ktora mam jest strasznie ogolnikowa:-(

najpierw 1 faza (wylicz sobie ile ma trwać. Tutaj możesz to zrobić: http://www.dietadukan.pl/oblicz-swoja-wlasciwa-wage) Czas trwania zależy m.in.od wagi wyjściowej, wagi docelowej. Przy większej nadwadze trwa zazwyczaj 5 góra 7 dni. 10 dni uderzeniówki to tylko pod kontrolą lekarza. Moja trwała 5 dni i straciłam 3,5 kg, potem szłam systemem 1 na 1. Czyli po 5 dniach białek miałam naprzemiennie 1 dzień warzywno-białkowy, i 1 białkowy i tak do końca 2 fazy. Ja zaczęłam pod koniec 5 tygodnia kombinować, przeszłam na 5/5 i dostałam uczulenia... Nie polecam tego systemu, 1/1 jest ok :D

nie, nie jestem już :( Musiałam zrezygnować po 5 tygodniach, zaczęłam kombinować i zmieniłam system z 1/1 na 5/5 i po 2 takich cyklach dostałam okropnego uczulenia, wylądowałam u dermatologa i to on powiedział, że tymi 5 dniami białka przedobrzyłam... Przez 5 tygodni schudłam 11 kg, przeszłam na dietę warzywno-owocową dr Dąbrowskiej i nadal chudnę od 14.03 schudłam już 8 kg. Razem już 19 kg Ale ćwiczę, minimum 1 godzina dziennie (callanetics), do tego basen (jak najczęściej, ale nie codziennie. Teraz jak jużsięw końcu zacznie wiosna dojdzie rower :D

czułam się doskonale, badań po nie robiłam. Piłam dużo wody, herbat, 2 kawy dziennie, czasami 3 (dużo pracuję, często po nocach), więc rozumiesz :D

Gość zakwasisz organizm
i jesli nie po nerkach dostaniesz, to zobaczysz jaka cere bedziesz miec. I jak bedziesz" pachniec"

pachniałam i pachnę :D Piłam dużo wody, nerki nie bolały i nie bolą :D Skóra jest gładziutka, napięta, poprawił się jej koloryt... pryszczy brak :D Więc o czym ty mówisz?? :D