Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blackglaser

Problem sercowy

Polecane posty

Gość blackglaser

Mam pytanie to osób postronnych jak one to widzą. Spotykałem się z dziewczyną od dłuższego czasu, tak naprawę w związku byliśmy krótko bo niespełna 3 miesiące. Było super ale nastąpiła pewna zmiana, ponieważ dostałem propozycję dobrej perspektywicznej pracy w Holandii. Obecnie pracuję w banku nie czuje sie szczesliwy z tego powodu. Na początku znajomości dowiedziałem się, że nigdy by sie nie zgodzila na wyjazd swojej polowki za granicę z racji tego, że związek jej rodziców właśnie z tego powodu się rozsypał. Zależy mi na niej więc starałem się unikać bezpośredniej informacji, że na 95% się zgodzę na wyjazd. Po pewnym czasie sytuacja się zaczela komplikowac. Szykuje się bezrobocie w rodzinie, u mnie sytuacja tak naprawde nie jest stabilna, od lipca szykuje sie pierwsza rata kredytu studenckiego i od razu widac ze taki wyjazd to nie tylko wyjscie z tej sytuacji a nawet szansa na lepsze jutro. Tylko ona tego nie przyjmuje do wiadomości bo jak twiedzi "jest wiele innych rozwiązań na wyjscie z mojej sytuacji". A sami wiecie jak to jest z pracą w naszym kraju.. Ona ustawiona bo prowadzi od 2 lat wlasny zaklad foto i w miedzy czasie studiuje fil. ang gdzie jej zostaly 3 lata by etap nauki zakonczyc. Finalem naszego zwiazku bylo to ze ona nie wytrzymala presji z powodu hipotetycznego mojego wyjazdu za granice bo ja tez bylem ciepla klucha i nie potrafilem jej powiedziec ze i tak wyjadę. Jak tylko dowiedziala sie ze bylem sam na miescie, zakonczylo to co bylo. W to wszystko zamieszany tez jest troche moj najlepszy kumpel z ktorym wyjade za granice, oni sie znacznie nie lubią, gdybym wyjezdzal sam to kto wie moze jakos to by przełknęła to wiadomość. Pisze strasznie chaotycznie ale pisze o czym mysle po prostu wiec sorki. I teraz nie wiem czy ja jestem jakis inny ze przezywam tą sytuacje zbyt mocno czy naprawde robię głupotę. Bo wyjezdzam z kumplem za granicę to firmy jego wujka z duzymi mozliwosciami na lepsze zycie a zarazem cierpie bo mozliwe ze zostawiam tu w PL swoj ideał. Wmawiam sobie ze nie pasowalismy do siebie bo roznilmy sie bardzo charakterem ale bedąc razem swietnie sie uzupelnialismy i bylo razem swietnie.

Gość w.i.t.c.h.
Ciężko, a zarazem bardzo łatwo jest komuś radzić. Spróbuj podejść do tego na spokojnie i określić co w tej sytuacji jest dla Ciebie priorytetem.

Gość ejże
szkoda że nie wspomniałeś ile macie lat, bo może warto byłoby kupić pierscień i zostac z nią tutaj

Gość 4236256
zostać z nią? Al dlaczego to ona nie moze rozważyć wyjazdu z nim? Poza tym kobieta, która nie lubi Twojego najlepszego przyjaciela to nie jest dobra partia na żonę

Gość blackglaser
wybrałem pracę... Mam 26 lat jeśli ktoś pytał.