Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lapia

Przeklenstwa u maluchow

Polecane posty

Jadę sobie właśnie autobusem do pracy. Kobieta obok co słowo to 'kurwa', 'skurwysyny', 'pierdolony'. I niech mi ktoś powie, że to w domu dzieci takich słów sie uczą :o

Gość ...no i?
przeklinanie to nie zbrodnia.

Gość olk
Moj syn tez przeklina ,podlapal w autobusie od gnojkow moze 15 letnich ,a huj zwrocilam im uwage to nic nie odpowiedzieli ,potem starsz y pan do nicj sie zwrocil aby byli ciszej i nie przeklinali to odpowiedzili spierdalaj stary,patologia a teraz ciotka przyjechala do nas w zeszlym tyg i mowi do malego a ile ty masz lat on mowi 2 a potem maz cos powiedzial a maly na to a huj jeszcze tak przeciagnal,ja glowa na dol maz glowa w bok a ciotka nie doslyszala ,ja mu mowie ze ahoj to takie pozdrowienie a maly nie ahoj ,a huj .

Gość olk
Nie wiem dlaczego tam jest C pisalam przez samo H

I w domu i w przedszkolu, i na placu zabaw, i na spacerze kiedy przechodzimy kolo grupki ludzi, co rusz slycha przeklenstwa. Nawet wczoraj stalam przy bankomacie z moja namlodszą a facet wybierając peniadz rozmawiaj prze tel i taka wiązanka szla jak poezja,,ze az z przerazeniem patrzylam sie na moją czy reaguje, naszczescie jakims badylem sie zainteresowala i nie zwracala na tego Faceta uwagi Ja przy dzieciach nie przeklinam , ale przyznma sie ,ze moim potrafil sie wulgaryzm wymsknąc,zupelnie niekontrolowanie :o

Napisałam o tym impulsywnie, bo przypomniał mi się jeden temat z kafe o przeklenstwach. I tam mamuski podniosły raban, ze dziecko takich słów to sie od rodzicow uczy w domu. A tu jak widać jest wręcz odwrotnie. Tylko czekać jak Młody mi zacznie sypać jak z rekawa ;/

no jesli dziecko nie ma kontaktu ze swiatem poza domem, tylko z domownikami sie widzi i przeklina to od nich zapewne to zlapal, a jesli chodzi do przedszkola, wychodzi do dzieci na podwórko,bawi sie na placu zabaw,jezdzi do marketow/sklepow na zakupy to na kazdym kroku przeciez slychac przeklenstwa Ja zazwyczaj jesli przechodze kolo osob bluzgających to odwracam uwage dziecka i dziecko zagaduje, aby nie skupialo sie na tym ,jak ktos obcy jezorem rznie bluzgi

Gość zalezy od wychowania
kwestia wychowania,jak dzieciom zabronicie przeklinac to tego nie beda robic a nie ze sie smiejecie jeszce z tego

mój starszy teraz wszystko łapie - ton i sposób mówienia jakim coś tam próbuję młodszej przetłumaczyć, z filmu Toy Story wziął np. 'stupid' i sobie czasem gadał do siebie jak się bawił - niby nic, ale jakby do kogoś wyjechał nie byłoby fajnie, trzeba uważać na każdym kroku;)

najgorsze to mamuśki, które są wielce rozbawione tym, że jego dziecko przeklina wiadomo, że śmiesznie z ust malca usłyszeć takie teksty, ale nie możemy pokazać, że to nas bawi Pamiętam, że kiedyś miałam praktyki w żłobku i jeden chłopczyk po leżakowaniu powiedział: kur..a muszę się kawy napić tak mi łeb napier..ala - myślałam że się poryczę ze śmiechu

Gość fgrrrt
uuyggg

Gość rodzice czesto ucza dzieci
przeklenstwa są winą rodzicow bo tak nauczycli