Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsilna i zdemotywowana

kochani jak zrzucic brzuch i uda? ktos sie przylacza?

Polecane posty

Gość czyli T-MOBILE.
Przykładowy jadłospis: Na śniadanie: szklanka soku pomidorowego lub jabłkowego, marchwiowego, słaba nie słodzona herbata, 2 jabłka, surówka. Na obiad: zupa jarzynowa, kilka surówek, ugotowany burak, ogórek kiszony, sałata, bigos z ka-pusty i pomidorów na ciepło. Na kolację: herbata ziołowa, jabłko; surówka. Szczegółowy jadłospis codzienny jest zamieszczony na końcu książki. W przypadku nietolerancji pokarmów surowych, zaleca się początkowo kilka dni postu o wodzie lub soku na przykład marchwiowym, następnie warzywa gotowane i stopniowe wprowadzanie suró-wek. W razie wzdęć dodawać do pokarmów zmielony kminek z majerankiem lub Raphacholin (sok z czarnej rzodkwi). Zaleca się codziennie spożywać pokarmy, zawierające bakterie kwasu mlekowego np. kiszone ogórki, kapustę, sok z kiszonych buraków oraz czosnek lub chrzan. Czosnek i chrzan są zabójcze w stosunku do bakterii gnilnych i nie niszczą bakterii fermentacyjnych. W czasie kuracji należy spożywać zielone rośliny (pietruszka, sałata, koper, pokrzywa, kapusta) w postaci soków, surówek. Rośliny te są źródłem dobrze przyswajalnego wapnia (co zapobiega od-wapnieniu organizmu), chlorofilu, dostarczającego bezcennego magnezu i żelaza. Wolno używać soli z mikroelementami, gdyż jarzyny prawie nie posiadają soli. Jaki jest przebieg kliniczny kuracji warzywno-owocowej? Najtrudniejszym okresem kuracji jest kilka pierwszych dni, kiedy to następuje przestawienie przemian na tory spalania. Niekiedy odczu-wa się osłabienie, głód, ból głowy. Do krwi uwalniają się rozpuszczone w tłuszczu toksyny (pesty-cydy, leki). Jeżeli nie przerywa się kuracji, to po dwóch-trzech dniach wszystkie dolegliwości ustę-pują. Ważnym problemem są wypróżnienia, gdyż szereg przykrych objawów takich, jak uczucie osłabienia czy głodu właśnie wtedy ustąpią. Jako pierwszy znak poprawy pojawia się lepszy sen, pogodniejszy nastrój i nie spotykana dotąd chęć do pracy. Zwiększa się tolerancja wysiłku, zmniej-szają się bóle wieńcowe, stawowe, chromanie, stopy stają się cieplejsze, cofają się przebarwienia troficzne skóry, ustępują obrzęki, pojawia się wielomocz. Pot i mocz przybierają przykry zapach, zaś stolec traci przykrą woń. W czasie kuracji mogą występować tzw. kryzysy ozdrowieńcze w postaci nasilenia niektórych dolegliwości, które miały miejsce w przeszłości. Pojawia się np. ból stopy, która była złamana przed wielu laty, szum w uszach, który występował w wieku dziecięcym, względnie gdy ktoś wcześniej chorował na zapalenie uszu, zawroty głowy analogiczne jak wówczas, kiedy to przebył wstrząśnienie mózgu, obrzęk dziąseł, bóle stawów, niedokrwistość itp. Obserwowałam ciekawy przypadek pojawienia się bolesnego nacieku na pośladku w czwartym tygodniu diety warzywnej. Chora leczona była dietą warzywną z powodu zakrzepowego zapalenia żył i otyłości. Jak się okazało, miała ona jako 5-letnie dziecko rozległy ropień pośladka po iniekcji penicyliny. A więc dopiero teraz, po 40 latach, jej układ immunologiczny oczyścił się na tyle, że mógł skutecznie zwalczać ognisko zapalne. Jakie choroby poddają się takiemu leczeniu? Najlepsze efekty uzyskuje się w typowych chorobach z przekarmiania, jak zespół X, tj. choroba wieńcowa, cukrzyca II typu, nadciśnienie, otyłość, hipercholesterolemia, dna, miażdżyca zarostowa kończyn. Kuracja ta jest skuteczna w zaburzeniach immunologicznych takich, jak alergie skórne, astma, nawracające infekcje, kolagenozy, a także w chorobie zwyrodnieniowej stawów, zaćmie, paradontozie, chorobie wrzodowej, stłuszczeniu wątroby, owrzodzeniach podudzi. Równocześnie ustępuje szereg zaburzeń funkcjonalnych, jak zespół jelita nadwrażliwego, zaparcia, nerwica, jaskra itp. Zdrowie można odzyskać, szukając ratunku nie w lekach zaczerpniętych z chemii, lecz przez powrót do życia zgodnego z odwiecznymi prawami Natury. Dlatego naglącą potrzebą jest pozy-tywne nastawienie i usprawnienie własnych, samoleczących mechanizmów przez post. wrzuciłem na replik http://replik.pl/f/merkaba/yM6nKc3WW_/dabrowskaewa-cialoiducharatowaczywieniem.doc

Gość Dosia dukankowa
cześć dziewczynki,ja przez cały post stosowałam dukana,ale nie tak rygorystycznie ,bo dodawałam sobie pieczywo waza,majonez light do tuńczyka i takie tam,natomiast zero słodyczy i ...10 kg mniej :) ale przyłączę sie do Was bo jak to teraz kużwa utrzymać ? :(

Gość czyli T-MOBILE.
tylko warzywa bo dukan zakwasza organizm przez co kosci staja sie kruche osteoporoza

Gość polecam ogolnie mz
I duzo ruchu :p

Gość Dosia dukankowa
Z warzyw tez nie zezygnowałam,wydaje mi sie że w dukanie najważniejsza to woda 2 l i duuuuużo nabiału,chudego oczywiście.Ważyłam 70 kg i tez mam uda masywne przed dietą w najgrubszym miejscu 62 cm :( teraz nie mierze ale spodnie mi z dupska lecą :) i też figurę mam dziwna .górę noszę 38 a dół 42 nosiłam i nadal mam ten sam rozmiar spodni bo nie wiem czy znowu nie polecę w górę i nie chcę zapeszać :)

Gość czyli T-MOBILE.
precz z dukanem nawet biblia zakazuje jesc swinek i koniny pozwala tylko jesc ptaszki czyli kuraki i gesiaki bo nauka pokazała ze mieso swi powoduje raka

Gość gość
Moze czas po prostu zastanowić sie nad takim zabiegiem http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,84929,15701992,Najskuteczniejsze_metody_wyszczuplania_i_modelowania.html Ja powiem szczerze ze jak dla mnie to własnie to jest to co najbardziej mi odpowiada w walce o piekne ciało.