Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bialewinoztrufli

zielona kawa - jaka?

Polecane posty

Gość bialewinoztrufli

Naczytalam sie o wspanialych wlasciwosciach odchudzajacych zielonej kawy i teraz mam dylemat :O Jaki gatunek? Czy to wszystko jedno czy arabica, czy robusta, czy mokka, czy brazylijska itp., itd.??? Druga sprawa - jak to pic? Kupilam ziarnista brazylijska arabike. Po zmieleniu mam normalnie parzyc? Mam wloska kafeterke, wiec na pseudoturecki sposob sie nie pisze. Ktos ma jakies doswiadczenia, uwagi?

Gość Eli Lama
zielona kawę je sie prosto z krzaka, żuje i zalewa wrzatkiem prosto do gardła

Gość bialewinoztrufli
a potem jest sabachthani?

Gość bialewinoztrufli
Scie sie rozpisaaaaliiiii.... Nie zdanzam z czytaniem ;)

Gość bialewinoztrufli
Dzieki :) Sprobuje na razie wypic te kawe, ktora kupilam a potem rozejrze sie za suplementami... Szkoda, myslalam, ze wlasnie taka w pelni naturalna ma najlepsze dzialanie. Mam do zrzucenia jakies 4 kilo, cwicze malo jem a te kilogramy jakos nie chca mnie opuscic :( Za kilka dni napisze jaki efekt - jutro rano pierwsze starcie :D

Gość bialewinoztrufli
No wiec mielenie zielonej kawy w elektrycznym mlynku skutkuje wymiana mlynka ;) Tak wyczytalam w necie. Na szczescie ma reczny ale i tak omeczylam sie okrutnie. Teraz znalazlam artykul, w ktorym jest napsane, ze najlepiej najpierw zmiazdzyc w mozdzierzu a dopiero potem w mlynku. Ok. Zaparzylam w kafeterii i: - przepiekny zielony kolor, chociaz metny - smak parzonej pokrzywy (nie sklepowej) z domieszka siana Wypylam, zyje i bede kontynuowac :D Wyczytalam rowniez, ze Robusta przebija o kilka punktow wszystkie dobrotliwe skladniki zielonej kawy, Arabike. Nastepnym razem wiec Robusta. Parzyc mozna w tradycyjny sposob, tylko nie wrzatkiem a woda o temp. ok. 90C. 2 do 3 filizanek dziennie. Wspomaga spalanie tluszczu itp., itd. o wiele intensywniej niz zielona herbata, ktora nota bene tez pije na przemian z czerwona.

Gość gość
Wg cenionego amerykańskiego lekarza Dr OZ, Green Coffee Bean Extract jest skuteczną bronią przeciwko epidemii otyłości w USA. Najnowsze badania nad zieloną kawą, opublikowane w Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity Journal na grupie 16 dorosłych osób, które stosowały suplement z zielonym ziarnem kawy przez okres 12 tygodni pokazały oszałamiające rezultaty. W trakcie badania, badani stracili średnio 17 funtów (8 kg) - 10,5% ich całkowitej masy ciała i 16% ogólnej tkanki tłuszczowej! Nie odnotowano w tym czasie żadnych działań niepożądanych. “To bardzo ekscytujące informacje i jeden z powodów, dla którego zielone ziarna kawy są uważane za skuteczną broń przeciwko epidemii otyłości w naszym kraju.” Dr Oz. Dla uzyskania najlepszych efektów zaleca się stosować kuracje przez 90 dni w tym okresie zmiany metabolizmu wywołane działaniem formuły zostają utrwalone. GREEN COFFEE 1000 KAPSUŁKI TO JEDYNY W SWOIM RODZAJU SILNY CZYSTY EKSTRAKT ZIELONEJ KAWY, który pomaga Ci zredukować wagę. Zielona, niepalona kawa zawiera kilkakrotnie więcej antyoksydantów i polifenoli w tym najaktywniejszy galusan epigalokatechiny (EGCG) – niż zwykła „mała czarna”. Z Green Coffee 1000 dostarczasz sobie cennych substancji wspomagających metabolizowanie tłuszczu i spowalniających procesy starzenia. W połączeniu z właściwościami pobudzającymi, napój ten daje Ci siłę, witalność i pomaga zachować młody wygląd na dłużej. Badania wykazały, że zielona kawa skutecznie zmniejsza uczucie łaknienia. Jej systematyczne przyjmowanie ułatwia Ci utrzymanie diety i zredukowanie ilości przyjmowanych posiłków. REWELACYJANA dla osób walczących z cellulitem! Z nami masz pewność, że kupujesz ORYGINALNY produkt LEPTIN GREEN COFFEE 1000 w kapsułkach! Skład: - ekstrakt z zielonej kawy: 200 mg (w tym: 100 mg polifenole, kwas chlorogenowy 90 mg: w tym 20 mg kwasu neochlorogenic, - ekstrakt z zielonej herbaty 22,5 mg - krzem 1,5 mg - magnez 1 mg - mąka ryżowa 150 mg - celuloza 125 mg Przeciwwskazania: Produkt niezalecany dla: osób poniżej 16 roku życia, kobiet karmiących i kobiet w ciąży, osób z poważnymi chorobami serca, nadciśnieniem, cukrzycą oraz nie tolerujących kofeiny. GWARANTUJEMY ORYGINALNOŚĆ I WYSOKĄ JAKOŚĆ PRODUKTU http://sklep-vitality.pl

Gość gość
Po 2 miesiącach picia tego cudu utyłam 3 kg zamiast schudnąć smutas.gif nie polecam to naciąganie jak wszystko inne.

Gość gość
jadłam tabletki zielona kawa zrobił mi się celulit i utyłam nigdy więcej!

Gość gość
Witajcie, ja z kolei nie mogę tej zielonej kawy :( Kupiłam taką w saszetkach w aptece i piłam przez kilka dni. Niestety, nudności zawroty głowy, jakaś ciężkość , no masakra. Nie miałam pewności że to wina kawy, więc odstawiłam na tydzień, po tygodniu wypiłam jedną saszetkę i objawy powróciły:( Musiałam wyrzucić resztę.

Gość gość
Stosowałam zieloną kawę ze sklepu piekna24.pl . Działa. W dużym stopniu przyczynia się do spadku wagi ciała. Doskonale hamuje łaknienie. Cena nie jest duża, jest nawet promocja teraz. Miałam spory spadek wagi dzięki niej. Ważne aby nie zamówić jakiejś podróbki a sprawdzoną zieloną kawę.

Gość gość
Słyszałam różne opinie na temat zielonej kawy - od pochlebnych po nieprzychylne. Zastanawiam się czy taka kawa podrażnia żołądek? Bo wydaję mi się, że po kawie mam problem z żołądkiem.. Fakt, faktem że piję kawy trochę za dużo, ale co zrobić? Nie będę pić żadnych energetyków. Ostatnio szukałam jakiejś łagodnej kawy i znalazłam kawę Gentile, taką: http://www.i-apteka.pl/product-pol-47363-BRISTOT-Gentile-kawa-przyjazna-dla-zoladka-250g.html czy ktoś ją pije? Jakieś opinie? A może polecicie mi jeszcze jakąś kawę łagodną dla żołądka?

Gość Dr diety
Najlepsza zielona kawa z ekstraktem CGA 800, nie trzeba brać dużych ilości wystarczą tylko dwie kapsułki dziennie, ekonomicznie i zdrowo. Taka dzienna dawka nie powoduje nadmiernego zatrzymania wody i migracji tłuszczu z górnych części ciała do dolnych kończyn. Całkowita likwidacja boczków trwa około 2 miesięcy, a pełny efekt ze zlikwidowaniem cellulitu zajmie 3 do 4 miesięcy regularnego stosowania. Jest to dłuższy okres czasu, ale myślę, że rezultaty są tego warte. http://allegro.pl/spalacz-tluszczu-zielona-kawa-z-cga-800-360-kaps-i5793135445.html