Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamDość!

Ciągłe problemy ginekologiczne!POMOCY!

Polecane posty

Gość MamDość!

Szukam pomocy,może raczej porady.Dziewczyny w zeszłym roku w marcu usunięto mi nadżerke.Badanie hist.pobranego materiału potwierdziło nadżerke ale i torbiele nabotha oraz widocne cechy infekcji HPV.Lekarz przepisał leki i wszystko ok.Ale w pażdzierniku na kontroli inny lekarz(mój był na chorobowym)Stwierdził (USG pochwowe)że mam na szyjce prawie pod macicą polip 1 cm.Że jak narazie nadaje sie do obserwacji i że to nic złego.Pięknie pomyślałam.Jednak w styczniu tego roku znowu musiałam do lekarza bo pojawiły się plamienia na kilka dni przed miesiączką i po stosunku.Plamienia te były od końca listopada.Mój gin.stwierdził że nie widzi polipa,że szyjka jest czysta.Sprawdził piersi bo też pobolewały,szczególnie prawa i ok.Musze dodać że od 3 lat boli mnie w lewym boku tak na wysokości jajnika.Lekarz stwierdził ż coś tam jest,że to torbiel.No ale z tym to jest tak.Lekarz który prowadził mi 2 ciąże też już to widział na tym jajniku i też to na szyjce.Jednak leczenia nie podjął dlatego poszłam do tego co teraz.On mi tą szyke wyleczył ale ten jajnik.Raz coś jest raz nie,raz torbiel a raz że jajnik puchnie podczas jajeczkowania.Ale to boli niezależnie od dnia cyklu.Jestem już w kropce.Nie wiem co mam robić.Tym bardziej że znów od 3 dni mam na bieliżnie lekko czerwonawe plamy,jakby upławy zabarwione(okres dostałam 25.03).Przez 2 cykle to jest 2 razy od 16 dnia cyklu przez 10 dni brałam Duphaston po pół tabletki dziennie.Co wy o tym myślicie?Czy to rak czy jakie licho?

Gość MamDość!
Dziweczyny zlitujcie się,prosze!

spokojnie to napewno nie rak ! :) jakby to byl rak to juz dawno bys o tym wiedziala !! pozatym po takim czasie bylabys juz dawno w szpitalu !! kurde wspolczuje Ci takiech problemow :/ ale niestety tak juz jest z tymi torbielami i polipami - sa znikaja potem znowu sa - no a czasami trzeba je usuwac jak nawracaja albo nie znikaja i rosna :/ pozatym takie plamienia moga wlasnie wystepowac przy torbielach - wypytaj dobrze lekarza co mozna zrobic zeby nie nawracaly czy jest jakis sposob zeby sie ich pozbyc raz na zawsze i nie martw sie to nie rak :)

Gość stull
wystarczy, że zrobisz cytologię i już będziesz wiedziała, czy to coś poważnego, czy też normalne babskie dolegliwosci. Tam gdzie mamy do czynienia z hormonami (a sprawy kobiece to właśnie hormony) mogą się dziac najprzeróżniejsze historie, objawy i cuda wszelakie.

Gość Normalnesprawy
Cytologie miałam właśnie w zeszłym roku.Była 2.Pobrał materiał do hist i wypalił nadżerke.Wtedy wyszło że to nadżerka,torbiele nabotha i te cechy infekcji HPV.Powiedział że jestem w gronie kobiet wysokiego ryzyka i że musze się co pół roku kontrolować.Też tak myślałam że to może hormony.Ale badań żadnych nie zlecił.Wkurza mnie to.Tym bardziej że ciągle coś się dzieje.A z tej lewej strony ciągle pobolewa.Dziś szukałam wszystkich wyników badań i usg ni i znalazłam 3 wyniki usg.Każde praktycznie inne.Na jednym że torbiel na drugim że węzeł chłonny.Zgłupieć można a oni nie martw się wszystko ok.Ale jak ok jak ciągle coś się dzieje.