Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kladnflad

Lentils czerwone- co zrobic

Polecane posty

Gość kladnflad

znacie jakies przepisy na potrawki warzywne z lentilkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fajnol dziołszka
co to lentilki ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuppa
zupa z soczewicy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
warzywny dhansak (curry): 2 lyzki stolowe oleju lub oliwy 100g czerwonej soczewicy 1 obrana poszatkowana cebula 2 wycisniete zabki czosnku 1 lyzka stolowa obranego i startego na tarce imbiru 1 marchewka, obrana i pokrojona w kostke 1 sredniej wielkosci slodki ziemniak, obrany i pokrojony w wieksza kostke 1 czerwona papryka, pokrojona w kostke 1/4 lyzeczki kurkumy 1/2 lyzeczki mielonego kminku 1/2 lyzeczki mielonej kolendry 1 lyzeczka garam masala 1/2 lyzeczki mielonego czarnego pieprzu 500ml bulionu warzywnego 1 lyzka stolowa koncentratu pomidorowego 2 duze pomidory, pokrojone w mala kostke 100g zielonej fasolki szparagowej mala garsc swiezej kolendry do posypania namocz soczewice w misce z zimna woda (3 minuty) i odcedz, rozgrzej olej i smaz cebule, czosnek i imbir az cebula zmieknie. dodaj marchewke, ziemniaka i papryke i dus jeszcze 5 minut. dodaj przyprawy i dus jeszcze minute. dodaj soczewice, bulion, koncentrat pomidorowy i pomidory, przykryj pokrywka i dus przez 15-20 minut. dodaj fasolke i gotuj jeszcze 10 minut bez pokrywki. posyp posiekana kolendra i podaj. smacznego :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×