Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamaaa1

35 lat za stara?

Polecane posty

Witam mam trzydzieści pięć lat i czwórkę dzieci czy jestem za stara na piąte?

Gość adfadaf
Chyba żartujesz.

Gość SW 1313
Jesteś płodna jak królica.

Gość a co ty myslisz ze po
na piąte nie- na pierwsze tak - ale na 5te nie

Gość r32r5
Teoretycznie tak, po 30 ogromnie zwiększa się ryzyko zachorowania za różne zespoły genetyczne w tym oczywiście zespół Downa...

troche nie chce mi sie wierzyc, ze dojrzała kobieta ,a matka 4 dzieci opiera swoją decyzje na wypowiedziach internautow kafe :/hmmm :o Mialam blisko pełnych 35 l. kiedy urodzilam ostatnią corke Ten wiek jaki podajesz wcale nie jest stary na dziecko, poszerz swoją wiedze na ten temat dla dobra wlasnego

kolezanka urodziła dziecko z zespołem jak miała 24 ry lata,wiec?

Nie opieram to moja i męża decyzja tylko chciałam poznać waszą opinie a zeby mi potem nie mówili ze to prowokacja to moich dzieci nie ma w domu.

oddałaś je do adopcji?

Gość Ja też mam czworo i się tego
Chyba żartujesz, że jesteś za stara? W twoim wieku większość kobiet planuje w dzisiejszych czasach dopiero pierwsze.

Nie oddałam. Najstarsza u koleżanki młodsze z mężem poszły na spacer

Gość Ja też mam czworo i się tego
Nie jest za późno ani na piąte ani na pierwsze (nie wiem co za głupot się ktoś tam u góry nasłuchał).

Gość basia_kowal
uważam ze jesteś młoda i spokojnie możesz się starać o kolejne dziecko jeśli tylko dasz radę ogarnąć piatkę. ja zawsze chciałam mieć trójkę ale po dwójce mi przeszło i stwierdziłam że wystarczy :)

a co na to Twój ginekolog?

Gość 38lat
nie jesteś, w wieku 37 l urodziłam piate dziecko, ma roczek:)

Aha. Jak mąż wróci z dziecmi to zastanowimy się czy chcemy piąte dziecko.

Ja uwazam, ze po 30 a juz po 35 r.z nie powinno sie myslec o macierzynstwie. Taka kobieta duzo gorzej znosi ciazxe niz w przedziale wiekowym 20-30 lat, a juz nie mowie o wysokim ryzyku wad genetycznych, poronieniach, wadach rozwojowych. Pewnie zarz napisza te ktore rodzily jako 40- stki i wszytsko bylo ok a teraz wygladaja jak modelki ale ja wiem swoje.

Gość do jagoda
trochę jesteś ograniczona kobieto,są takie kobiety które w wieku 20 lat muszą leżeć plackiem albo rodzą chore dzieci,a są i takie które w wieku 30 paru przechodzą ciążę kiążkowo i i wszystko jest super. Wiadomo,że po 35 roku lekarze kierują albo powinni kierować na dodatkowe badania i staranniej monitorować ciążę, ale to tylko takie ogólne wytyczne i nie jest to wyznacznik niczego. Dokształć się trochę i nie pisz bzdur.

sama jestes ograniczona, piszac takie bzdury! Kazdy wie , ze 20 lepeij przejdzie ciaze niz 40. Jesli te po 30-tce takie wspaniale to dlaczego takie kobiety ( nie zawsze ) maja problemy zeby zajsc w ciaze a 40 to juz ogolnie tragedia.

Gość popieram -do jagoda-
ja mam 23 lata już 7 miesiąc leże plackiem, bo ciąża zagrożona moja 40 letnia ciocia całą ciążę śmigała i zdrowego synka ma. były kompikacje przy porodzie, ale to nie ze względu na wiek.

Gość xxxkimxxx
Co za bzdury, jesli masz zdrowie I kase I checi to rob dzieci. Spojrz na Beckhamowa

Gość do jagoda
i znowu piszesz bzdury nie słyszałaś tym że w przedziale 20-30 lat też jest mnóstwo kobiet,które mają z tym problemy i starają się po kilka lat??:O Z jakiej ty się choinki urwałaś?:D

Szanowna Jagodo, odrazu zanzaczam ze to nie JA pisalam tekst "do jagoda" ale miej to na uiwadze,ze tu nie jest mowa o ciązy po 40 ,ale po 30,a to jest roznica Rozpędzilas sie z tym licznikiem wiekowym

ja urodziłam właśnie swoje kolejne szczęście w wieku 40 lat , ciąża rewelacja- wiadomo wiecej badań , poród błyskawiczny - ledwo zdążyliśmy , po porodzie śmigałam jakbym nie rodziła podczas kiedy młode mamy- te 20 letnie leżały obolałe - jak chcesz dziecko to nie obawiaj się zwłaszcza że kolejne a nie pierwsze w tym wieku :) hehe za stara ?? nie obawiaj się maluch w tym wieku jeszcze Cię odmłodzi :)